Werk in uitvoering

Herinrichting Trekweggebied Oostvaardersplassen

Nationaal Park Nieuw Land begint voor de automobilist al op de A6. Daar krijgt hij in het Trekweggebied langs de snelweg een indruk van wat de Oostvaardersplassen te bieden heeft: een afwisselend landschap met waterpartijen en bossen waar vele vogels leven en paarden grazen. En kiekendieven en reigerachtigen hebben er straks een optimaal leefgebied.

Locatie

Tussen de A6 en de Trekweg, in het westen begrensd door de Vaartplas en in het oosten door de Lage Dwarsvaart. Oostvaardersplassen (Nationaal Park Nieuw Land, Flevoland).

Looptijd

2019 - 2024

Kennismaking en kiekendieven

Het Trekweggebied grenst aan de snelweg A6 en is daarmee bij uitstek geschikt om passerende automobilisten kennis te laten maken met de Oostvaardersplassen. Daarom gaan we het gebied inrichten als ‘etalage’ voor de Oostvaardersplassen en het Nationaal Park Nieuw Land. Er komt een open en gevarieerd landschap, omzoomd met bosschages. We leggen verschillende waterpartijen aan.

De waterpartijen en de afwisselende vegetatie vormen een ideaal foerageergebied voor kiekendieven. Door begrazing met paarden ontstaat een kruidenrijk grasland met ruigtes. En de bezoeker kan het gebied straks bezoeken via uitzichtpunten en verschillende paden.

Dit project is een van de 7 projecten die op in de komende jaren in het Oostvaardersplassengebied worden uitgevoerd.

Werkzaamheden in het veld

Het gebied is goed zichtbaar vanaf de A6 en de Trekweg tussen Lelystad en Almere, en is op dit moment niet toegankelijk.

Samenwerking

We werken samen met de Provincie Flevoland.

Meer informatie

Oostvaardersplassen

Toon project op kaart
Contact
boswachter met verrekijker
Boswachters Oostvaardersplassen
 
Meer over dit onderwerp