Werk in uitvoering

Gebiedsinrichting grasland Bos van Rhoon

  • 24 november 2023
  • Leestijd 2 minuten

Het Bos van Rhoon zorgt voor een scheiding tussen het haven- en industriegebied van Rotterdam en de woonwijken in Rhoon en Poortugaal. De naastgelegen percelen grasland zijn toe aan een nieuwe inrichting. De provincie wil graag dat er in de toekomst meer samenhang is tussen de percelen en het bos en heeft daarbij de hulp van Staatsbosbeheer gevraagd om hierover het gesprek met de omgeving aan te gaan.

Een aantrekkelijkere, rustige, recreatieve beleving van het gebied staat straks centraal.

Locatie

Bos van Rhoon, IJsselmonde (ZH).

Looptijd

Start 1 december 2023- zomer 2024

Denk mee

De provincie betrekt graag de gebruikers en omwonenden van het bos en de percelen bij de nieuwe inrichting. Staatsbosbeheer roept namens de provincie op om mee te helpen bij het bedenken van nieuwe plannen voor de percelen. Een aantrekkelijkere, rustige, recreatieve beleving van het gebied staat hierbij centraal. Enkele voorbeelden zijn: een struinroute, een wandeling langs noten- en fruitbomen, grote grazers met wildroosters en bijvoorbeeld een gelegenheid om uit te rusten uitkijkend op een waterpoel, of de mogelijkheid om te wandelen met de hond.

De aanleg van een losloopweide voor honden zou ook één van de mogelijkheden kunnen zijn. Omdat de provincie ervan overtuigd is dat omwonenden goede ideeën hebben, nodigde Staatsbosbeheer namens de provincie omwonenden en bewoners van Rhoon en Poortugaal uit om het gesprek aan te gaan met medewerkers van Staatsbosbeheer.

Op vrijdag 1 december 2023 heeft de bijeenkomst plaatsgevonden. Bekijk hier een verslag van deze bijeenkomst (PDF).

Planvorming

Het streven is om begin 2024 alle input te verwerken tot een conceptplan en dit te delen met de omgeving voor verdere afstemming over de planning en realisatie.

Meer informatie

Het Bos van Rhoon en de percelen zijn eigendom van de provincie Zuid-Holland. Staatsbosbeheer voert in dit gebied het beheer uit in opdracht van de provincie.

Contact
Meer over dit onderwerp