Nieuws

Voor 30e keer kerstboom voor Tweede Kamer

  • 08 december 2023
  • Biodiversiteit
  • Leestijd 1 minuut

Staatsbosbeheer leverde voor het 30e jaar op rij een kerstboom aan de Tweede Kamer. De eerste keer was in 1984, toen toenmalig directeur Maarten Brabers een vijf meter hoge boom aanbood aan Kamervoorzitter Deetman.

Haagse boswachters plaatsten een kerstboom in de hal van de Tweede Kamer

Kerstbomenbos

Haagse boswachters van Staatsbosbeheer brachten vandaag een acht meter hoge kerstboom naar de tijdelijke huisvesting van de Tweede Kamer. Met vereende krachten sleepten ze hem naar binnen en takelden hem in de centrale hal via touwen over de balustrade overeind. In het weekend komen medewerkers van de Kamer in actie om de boom te versieren.

De boom komt de laatste 10 jaar uit het Kuinderbos. Hier groeien ruim 10.000 kerstbomen onder een hoogspanningstracé dat door het bos loopt en is daarmee het grootste kerstbomenbos van Staatsbosbeheer.

Meer over dit onderwerp