Nieuws

Inzamelingsactie voor herstel stormschade Elswout

  • 12 juli 2023
  • Biodiversiteit

De boswachter van Elswout is een inzamelingsactie gestart om de stormschade te herstellen. Er is € 25.000 nodig om deze eeuwenoude buitenplaats bij Overveen weer toegankelijk te maken voor bezoekers.

Zomerstorm

Door de storm Poly zijn begin juli meer dan 100 grote bomen op Elswout omgegaan. Sommige bomen waren al meer dan 150 jaar oud en beschadigden in hun val ook lanen, hekwerken en paden. Voor de veiligheid van bezoekers zijn de meeste paden in het parkbos nu afgesloten.

Specialistisch werk

Er zijn gespecialiseerde aannemers en hoogwerkers nodig om de grootste schade zo snel mogelijk te herstellen. Pas daarna kan de Elswout weer veilig open voor wandelaars. Afgevoerd hout krijgt een zo duurzaam mogelijke bestemming, bijvoorbeeld als meubel- en timmerhout. Herplant van bomen en herstel van de laanstructuur volgt op een later moment.

Help mee

Door een donatie via Buitenfonds kun je meehelpen aan het herstel en de heropening van Elswout. Boswachter Rien de Vries: “Alle beetjes helpen om deze geliefde buitenplaats weer snel toegankelijk te maken. En doneer je € 100 of meer, dan neem ik je mee voor een excursie om de gevolgen van de storm en de resultaten van het herstelwerk te laten zien.”

Doneer via Ideal of via Tikkie of kijk voor meer informatie op Buitenfonds.nl.

Buitenfonds

Buitenfonds werft geld voor projecten in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Dankzij donaties aan de stichting kan Staatsbosbeheer waardevolle projecten uitvoeren waarvoor geen structurele financiering (meer) beschikbaar is, zoals bijvoorbeeld recreatieve voorzieningen, educatie of behoud van cultureel erfgoed. Buitenfonds werkt samen met particulieren en bedrijven om deze groene wensen te realiseren.

Meer over dit onderwerp