Nieuws

Dag van het Nationaal Park 2023

  • 24 mei 2023
  • Biodiversiteit

Op woensdag 24 mei vieren we de Dag van het Nationaal Park. Onder het motto ‘Voortbouwen op onze wortels’ worden inspirerende verhalen gedeeld van mensen binnen de nationale parken. Een drieluik van portretten onthult hun unieke band met het gebied. En in het pinksterweekend zijn er in de nationale parken activiteiten voor jong en oud.

Nationale parken

De nationale parken in Nederland vormen een bron van inspiratie en verwondering voor mensen van alle leeftijden. Het zijn plekken om te ontspannen en te ontdekken. De parken vormen een decor voor avontuurlijke tochten en ontmoetingen met de rijke flora en fauna. Deze ervaringen roepen een diepere waardering op voor de schoonheid en diversiteit van de nationale parken. Het maakt ons bewust van het belang om deze prachtige plekken te behouden voor toekomstige generaties.

Fotoserie Voortbouwen op onze wortels

In de nationale parken zijn verschillende mensen geportretteerd, elk met hun eigen, unieke verhaal. Zij vertellen over hun diepe band met het nationaal park. Maak kennis met een natuurliefhebber die geboren en getogen is in het gebied en nu al zijn kennis vol passie overbrengt als natuurgids. Laat je inspireren door een vastberaden ondernemer die haar visie deelt over creëren van balans tussen recreatie, landbouw en natuur in het park. Ontmoet een trotse boer die met zijn familiebedrijf bijdraagt aan een harmonieuze samenwerking tussen mens en natuur. Of stap in de wereld van een leergierige junior ranger, die met een brede glimlach vertelt over de ontdekkingen die ze samen met andere jongeren doet in het nationaal park. De verhalen laten zien hoe mensen, ongeacht hun leeftijd en achtergrond, de schoonheid en magie van het nationaal park omarmen. Het inspireert om zelf de verbondenheid met de natuur op te zoeken. Bekijk alle portretten

Activiteiten en excursies

Het hele jaar door zijn er activiteiten en excursies in de nationale parken, voor alle leeftijden. Speciaal voor de Dag van het nationaal park 2023 organiseren de parken in het pinksterweekend activiteiten die de fotoserie tot leven brengt. Bezoek de website van het nationaal park in jouw omgeving voor een overzicht van de activiteiten.Meer over dit onderwerp