Nieuws

Boek Van nature: de nationale parken van Nederland

  • 24 november 2022
  • Flora en fauna

In het koffietafelboek Van nature: de nationale parken van Nederland, vertellen Marcel van Ool, kunsthistoricus bij Staatsbosbeheer en boswachter Marieke Schatteleijn over de schoonheid van de Nederlandse natuur. De 22 nationale parken, waarvan één in oprichting, hebben elk een eigen hoofdstuk waarin letterlijk wordt ingezoomd op de flora en fauna van dat specifieke natuurgebied.

Luchtfoto Van Gogh Nationaal Park i.o. - Loonse en Drunense Duinen © Bob Luijks - Buiten-Beeld

Van binnenuit

Marcel van Ool, kunsthistoricus bij Staatsbosbeheer, introduceert elk park aan de hand van gesprekken met de boswachters die 'hun park' door en door kennen, maar gaat ook in op de geschiedenis en het natuurbeheer. Boswachter Marieke Schatteleijn, bekend van tv-programma BinnensteBuiten, deelt bij elk park haar persoonlijke ervaringen, wensen en geheimtips. Zo krijg je een uniek beeld van binnenuit alle nationale parken die ons land rijk is.

Na het openen wil je Van nature enkel aan de kant leggen om zelf de nationale parken te ontdekken! Het boek verschijnt op 25 november 2022 bij uitgeverij Terra en is voor € 39,99 te koop in de boekwinkel en online.

Meer over dit onderwerp