Nieuws

Kerstboom uit Kuinderbos voor Tweede Kamer

  • 10 december 2021
  • Bosbeheer

Staatsbosbeheer schenkt voor de 28e keer de kerstboom aan de Tweede Kamer. Vanochtend brachten boswachters de boom naar de hal van de tijdelijke huisvesting van de Tweede Kamer. De boom is dit jaar iets smaller, omdat de toegangsdeuren van deze nieuwe huisvesting minder breed zijn.

Kuinderbos

De 17 jaar oude en 8 meter hoge fijnspar komt al weer voor de 8e keer op rij uit het Kuinderbos in de Noordoostpolder. Hier groeien ruim 10.000 kerstbomen onder een hoogspanningstracé van Tennet. Worden ze hoger dan een meter of 8, dan kunnen de bomen problemen opleveren voor de stroomvoorziening en worden ze omgezaagd. Ze sieren in de kerstperiode menig dorpsplein in het land en nu dus ook weer de hal van de Tweede Kamer.  

 

Meer over dit onderwerp