Nieuws

Duurzame banen bij Staatsbosbeheer voor mensen met een arbeidsbeperking

  • 19 oktober 2021
  • Natuureducatie

Meer duurzame banen voor mensen met een arbeidsbeperking. De samenwerking die Staatsbosbeheer en Binnenwerk daarvoor in 2018 startten, is op 13 oktober 2021 verder verstevigd. Adjunct-directeur van Binnenwerk, Willemijn Dekker, en Sylvo Thijsen, directeur Staatsbosbeheer, zetten in de werkschuur in Zeewolde hun handtekening onder de samenwerking. Daarna nam boswachter Vincent Troost het gezelschap mee voor een demonstratie van de dagelijkse werkzaamheden. Hij liet zien hoe het team van Binnenwerk het verschil maakt door bomen op te snoeien. Deze waardevolle ingreep legt de basis voor kwaliteitshout.

Succes

De afgelopen jaren liepen pilots in Afferden, Jubbega, Kloosterhaar, Lauwersoog, Vijlen, Westzaan, Zeewolde, Zonnemaire en Zwartemeer. In eerste instantie was het vooral een kwestie van ervaring opdoen. De wijze waarop medewerkers van Binnenwerk konden integreren binnen Staatsbosbeheer stond centraal. Nu, 3 jaar later, is duidelijk geworden dat dit een succes is gebleken.

Medewerkers van Binnenwerk kunnen nu via deze samenwerking bij Staatsbosbeheer een volwaardige functie vervullen. Alles wordt afgestemd op de persoonlijke mogelijkheden van de medewerker. Zo kunnen zij de noodzakelijke opleidingen volgen en afronden met een certificaat.

Binnenwerk

De organisatie Binnenwerk, onderdeel van het Ministerie van BZK, creëert duurzame banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Het gaat hier om deelnemers uit het doelgroepenregister van het UWV. Hiermee wordt invulling gegeven aan de Participatiewet. In de samenwerking met Staatsbosbeheer plaatst Binnenwerk teams in de provinciale eenheid, waarbij het team aan de slag gaat in het natuur- en recreatiebeheer. Lees het verhaal van Yordi.

Meer over dit onderwerp