Nieuws

17 jonge zeearenden in broedseizoen 2021

  • 23 september 2021
  • Bosbeheer

Nu de jonge zeearenden vliegvlug zijn brengt Werkgroep Zeearend Nederland een eerste overzicht van broedseizoen 2021 naar buiten.

Broedgevallen 2021

In 2021 werden 17 broedende zeearendenparen vastgesteld. Twee andere paren met een nest kwamen niet tot een broedpoging. Bij drie andere paren bleef het onduidelijk of er is gebroed. Zeker is dat zij geen jongen grootbrachten. De 17 broedende paren kregen gezamenlijk 17 jongen, waarvan er 15 vliegvlug werden. In 2020 werden 18 broedende paren vastgesteld en vlogen 21 jongen uit. Ondanks het matige broedseizoen in 2021, is de groei nog niet uit de populatie en is er een toename van het aantal territoriale paren.

Meer informatie

Meer informatie over het onderzoek aan en de bescherming van zeearenden in Nederland is te vinden op www.werkgroepzeearend.nl.

Meer over dit onderwerp