Nieuws

Diemerbos tijdelijk afgesloten voor honden

  • 28 juni 2019

Het Diemerbos is met ingang van zaterdag 29 juni tijdelijk niet toegankelijk voor honden. Vorige week is een hond ziek geworden. De hond is inmiddels overleden. Het dode dier wordt in opdracht van de eigenaar onderzocht om de precieze doodsoorzaak vast te stellen. Er zijn in de tussentijd meer honden ziek geworden na een bezoek aan het Diemerbos. Reden voor Staatsbosbeheer om het gebied tijdelijk af te sluiten voor honden totdat meer bekend is over wat de honden ziek maakt. 

Boswachter Rien de Vries: “We zijn geschrokken van de zieke en dode honden. Er zijn in elk geval zeven honden ziek geworden en twee daarvan zijn overleden. We weten op dit moment nog niet wat de oorzaak is. Om geen onnodig risico te nemen, sluiten we het gebied uit voorzorg tijdelijk voor honden af’. 

Het Diemerbos is een geliefd bos, voor bezoekers én voor honden, die in het honden los-gedeelte even kunnen ravotten. Daarom zijn veel honden-uitlaatservices vaste gasten in het bos.

Meldpunt

De politie doet onderzoek naar een mogelijke oorzaak van de zieke en dode honden. De politie komt graag in contact met hondenbezitters wiens hond recent ziek is geworden na een bezoek aan het Diemerbos. Ook mensen die wellicht informatie hebben over een mogelijke bron van de zieke dieren wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Zie ook dit bericht.

Update 9 juli 2019

Uit het onderzoek is gebleken dat er geen aanwijzingen zijn gevonden voor bewuste vergiftiging. Ook is het water in het Diemerbos zeer waarschijnlijk niet de bron van de besmetting. Vermoedelijk is een virus oorzaak van de zieke en overleden dieren.

Meer over dit onderwerp