Nieuws

1 mei: Klokhuis Nationale Parken Dag

  • 25 april 2019

Ben jij ook zo benieuwd naar wat er allemaal te ontdekken is in de Nederlandse natuur? En hou je ervan om lekker met je (klein)kinderen op avontuur te gaan? Kom dan op woensdag 1 mei naar de Klokhuis Nationale Parken Dag op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere. Een dag waarop de Nederlandse nationale parken én Het Klokhuis samenkomen op één plek. En waarop bezoekers op een uitdagende manier worden meegenomen in wat er in onze natuur te beleven is. Staatsbosbeheer is deze dag een van de gastheren.

Activiteiten

Mini-highlandgames, zwerfsteenwerpen, waterbeestjes vangen en het beleven van Dark Sky. Zomaar een greep uit de activiteiten tijdens de Klokhuis Nationale Parken Dag. Ook zijn er boswachters aanwezig, gaat de aflevering over NP Nieuw Land in première én er is natuurlijk een meet-and-greet met onze Klokhuispresentatoren.

Gezonder, blijer en bewuster

Kinderen brengen tegenwoordig twee keer zo veel tijd binnen door als 20 jaar geleden. En dat terwijl kinderen die regelmatig buitenspelen in de natuur blijer en gezonder zijn, zo blijkt uit onderzoek. Ook worden kinderen die regelmatig met natuur in aanraking komen bewuster van de waarde ervan, wat bijdraagt aan de bescherming en het onderhoud van het Nederlandse landschap. Genoeg redenen om naar buiten te gaan dus.

Nationale parken

Op weinig plekken op de wereld vind je zo veel diversiteit aan natuur op een klein oppervlak als in Nederland. Dit is onder andere te zien in onze nationale parken, met hun geweldige rijkdom aan plant- en diersoorten. Voor prachtige, wilde natuurparken hoef je Nederland dus helemaal niet uit! In een 7-delige serie van Het Klokhuis laten we zien wat er zo bijzonder is aan onze Nationale Parken, en hoe belangrijk het is om de diversiteit in de verschillende landschappen te behouden en beschermen. En tijdens de Klokhuis Nationale Parken Dag kunnen de Klokhuiskijkers (en hun ouders) dit op een avontuurlijke manier zelf ervaren.

Meer informatie

Wat: de Klokhuis Nationale Parken Dag
Wanneer: woensdag 1 mei 2019 van 10:00-17:00 uur
Waar: Stadslandgoed De Kemphaan, Kemphaanlaan 4, Almere
Kosten: toegang gratis
Zie ook: www.hetklokhuis.nl/nationaleparken

Samenwerking

De Klokhuis Nationale Parken Dag is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Samenwerkingsverband Nationale Parken, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Gemeente Almere.

Meer over dit onderwerp