Nieuws

25 jaar Nationaal Park De Biesbosch

  • 12 maart 2019

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat de Biesbosch werd aangewezen als nationaal park en dat wordt gevierd met een activiteitenprogramma met 25 Biesbosch-avonturen. 

25 jaar natuurontwikkeling

Tussen het initiatief om de Biesbosch als nationaal park aan te wijzen en de feitelijke benoeming zat een moeizame weg. “Er waren in die tijd immers enorme tegenstellingen tussen de belangen van landbouw en recreatie enerzijds en natuurbehoud anderzijds”, zegt Dick Veenhuizen, oud-districtshoofd van Staatsbosbeheer in de Biesbosch. “Het vergde veel tijd om al de bestuurlijke plooien glad te strijken. De definitieve aanwijzing tot nationaal park kwam uiteindelijk op 10 maart 1994.” Lees het uitgebreide artikel van boswachter Jacques van der Neut over wat de Biesbosch in 25 jaar heeft betekend voor de ontwikkeling van het gebied en voor de natuur in het bijzonder.

25 Biesbosch-avonturen

Gedurende het komende recreatieseizoen wordt in Nationaal Park De Biesbosch aandacht gegeven aan het jubileum. Bij Gastheren van de Biesbosch en de bezoekerscentra wappert een vlag met het speciale jubileumlogo. In samenwerking met ondernemers wordt een activiteitenprogramma ontwikkeld met 25 Biesbosch-avonturen voor gezinnen. Met een jubileumfolder en via websites en social media worden deze activiteiten onder de aandacht gebracht bij het publiek. Bezoekers en deelnemers aan de activiteiten kunnen foto’s van hun Biesbosch-avonturen delen op de website debiesboschinmij.nl en daarmee een leuke prijs winnen.

Meer over dit onderwerp