Melkveehouderij
Voor de melkproductie beschikt de familie Niesing over koeien die een driewegkruising zijn van Brown swiss, Jersey en Holstein Friesians. Dezekoeien kunnen goed melk geven van een rantsoen van voornamelijk gras. Het veebeslag wordt zoveel mogelijk aangepast naar de natuurlijke omstandigheden van dit bedrijf. Er wordt triple-A toegepast in de fokkerij, waarmee ze een koe willen fokken die in balans is, een koe die goed melk kan geven van een grasrantsoen. Ook worden daarbij soms stieren van andere rassen ingezet voor het verkrijgen van een robuustere koe.
Vleesvee
Voor het vlees houdt Niesing de zeer exclusieve Japanse Wagyu’s. Deze koe kan goed uit de voeten met voedsel met een laag eiwitgehalte. Het rundvlees van Wagyu’s wordt geprezen vanwege de goede marmeringen omdat het in Nederland bijna niet wordt verkocht is het erg gewild. Niesing zet zijn vlees vooral af via de eigen website en sociale media.
Weidevogels
Niesing beheert een stuk land in polder Bloemendaal in Waddinxveen, een polder die al duizend jaar geleden werd ontgonnen. Omdat het bedrijf het gras gefaseerd maait (mozaïekbeheer), blijft er altijd ergens lang gras staan voor weidevogels. Ook staat het land vol grassen en kruiden. Op de grond die het bedrijf pacht van Staatsbosbeheer wemelt het van de weidevogelnesten. Binnenkort komen de Wagyu-koeien in een potstalsysteem. De ruige stalmest die dan beschikbaar komt, draagt ook weer bij aan een goed weidevogelbeheer.
Sociale component
De familie Niesing is een open bedrijf met veel contact met de omgeving. Er is een ontvangstruimte die gebruikt wordt voor vergaderingen en cursussen. Ook worden er rondleidingen gegeven op het erf. Niesing is een leerbedrijf voor studenten, maar ook klassen van de basisschool zijn er welkom. Mensen in de omgeving kunnen er hun paard stallen. Bovendien wordt er aan huis melk, vlees en paardenhooi verkocht.