Spelen in de natuur

Speelnatuur

Speelnatuur van Staatsbosbeheer: dat is klimmen en klauteren in speelbossen, spelen met water, hutten bouwen of gewoon genieten van alles wat je ziet, ruikt, voelt. Midden in de natuur!

Altijd een speelplek in de buurt

Onze speelnatuur vind je door het hele land. De meeste vind je in het bos, de polder of in recreatiegebieden vlakbij de stad. Maar ook in duinen en graslanden. Sommige speelplekken zijn heel groot, en sommige zijn wat kleiner. Op de ene plek vind je meer speeltoestellen, picknicktafels en bankjes dan op de andere. En soms heb je er ook speelwater om mee te kliederen of is het juist een plek zonder water waar je genoeg andere dingen kunt beleven. Hierdoor is iedere locatie weer anders. Als je op een locatie klikt lees je meer over wat je in die speelnatuur kunt verwachten. Alle speelnatuur op een rij
Alle speelnatuur op een rij

Toegankelijkheid

Alle locaties zijn vrij toegankelijk en geopend van zonsopgang tot zonsondergang. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Honden zijn vaak niet toegestaan, behalve hulphonden. Wil je weten waar je veilig kunt zwemmen? Kijk dan op www.zwemwater.nl. Andere plekken waar je kunt picknicken, spelen en vaak ook zwemmen vind je op de pagina met onze recreatieterreinen.

 

Naar buiten met kinderen

Weten welke buitenactiviteiten voor kinderen we nog meer aanbieden?

Bekijk het aanbod