Verzamel digitale dierenkaarten in natuurgebieden

Perfect Earth Animals-app

Perfect Earth Animals is een buitenactiviteit voor kinderen (7-12 jaar). Je gaat met je smartphone in de natuur op zoek naar virtuele dierenkaarten en ontdekt interessante weetjes over de dieren die er voorkomen. Er zijn in Nederland al meer dan tienduizend virtuele dierenkaarten verstopt, ook bij de buitencentra en in natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Veel plezier met verzamelen en ruilen.

Hoe werkt het?

Zet thuis de Perfect Earth Animals-app op je telefoon via de App Store of Google Play. De app bevat geen reclame en de privacy van de speler is beschermd, want er hoeven geen persoonlijke gegevens gedeeld te worden om de app te gebruiken. 

Op het kaartje in de app ontdek je in welke natuurgebieden je de dierenkaarten kunt vinden. Kom je binnen 50 meter van een verstopte dierkaart, dan wordt dit dier automatisch toegevoegd aan de verzameling op je telefoon. Op de kaart vind je ook leuke weetjes over het dier. En als je goed oplet, kom je het dier misschien ook wel in het echt tegen.

 

 

Natuurgebieden

In de natuurgebieden van Staatsbosbeheer zijn dierkaarten verstopt! Klik in de lijst op 'toegankelijkheid' van het gebied. Daar lees je bij welke wandelroute de kaarten verstopt zijn. Vind een natuurgebied
Vind een natuurgebied

Buitenspelen

Ga op zoek naar wilde dieren of speuren naar met kabouters. Ontdek hoe je een hut moet bouwen of in een boom klimmen. Er is vanalles te beleven in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer, ook voor kinderen. En vies worden mag!

Kom buitenspelen bij Staatsbosbeheer