Natuurgebied

Tholen

Ooit een eiland, nu land van polders, slikken en schorren. De zoute zee bepaalt nog altijd het leven en de natuur op Tholen.

Bezoekersinformatie

Ligging

Tussen Zuid-Beveland, Schouwen-Duiveland en West-Brabant.

Deelgebieden

Onder Tholen vallen de gebieden Den Breeje, Diepe Gat, Dijken van Tholen, Dorpsbos St. Maartensdijk, Geulsche Weel, Inlaag Stavenisse, Karnemelkspot, Pluimpot, Rammegors, Schakerloopolder, Scherpenissepolder, Schorren van Botshoofd, Schorren van St. Annaland, Slikken en Schorren van de Dortsman, Stadsbos Tholen, Stinkgat, Van Haaftenpolder, Welen onder Stavenisse en Zuidweihoek.

Grootte gebied

Op Tholen beheert Staatsbosbeheer ongeveer 1.000 hectare. Het voormalig eiland is 15.000 hectare groot.

Nationaal Park Oosterschelde

De natuurgebieden van Staatsbosbeheer in en rond de Oosterschelde maken deel uit van Nationaal Park Oosterschelde.

Geopend

De meeste natuurgebieden zijn goed te zien vanaf wegen en dijken. Rammegors, Pluimpot en Stinkgat zijn toegankelijk via wegen en paden.

Honden

De meeste gebieden op Tholen zijn kustbroedvogelgebieden. Deze plekken zijn niet toegankelijk, zowel voor mens als hond. In slechts enkele dorpsbosjes mogen honden mee. Dit staat dan aangegeven op de borden. 

Activiteit of evenement melden

Wil je een activiteit of evenement organiseren in dit gebied? Meld je dan minimaal 4 weken van tevoren bij de boswachter. Voor meer informatie: aanmelden van evenementen en activiteiten.