Natuurgebied

Stadsbossen Lelystad

Wandelen en fietsen tussen de bomen, op de bodem van de vroegere Zuiderzee. Dat kan in de 4 stadsbossen van Lelystad.

De jonge stadsbossen van Lelystad

In een groene schil rond Lelystad ligt een aantal stadsbossen, elk met hun eigen sfeer en mogelijkheden. Het Zuigerplasbos en Gelderse Hout zijn multifunctionele bossen, waar ruimte is voor natuur, recreatie en houtoogst. 

Het Gelderse Hout is een echt stadsbos 'om de hoek' met veel paden en open ruimtes, ideaal voor een dagelijks rondje hardlopen of wandeling met de hond. 

De Zuigerplas is ontstaan door de winning van zand, gebruikt voor de aanleg van de dijk langs het IJsselmeer. Je kunt er varen en vissen. Rond de plas ligt een parkachtig landschap, waar grasvelden, boomgroepen en struikgewas elkaar afwisselen. Er ligt een wandelroute waar je dicht bij huis de rust van het water kunt ervaren met op verschillende plaatsen bankjes en mooie doorkijkjes over de plas. Bovendien mag de hond mee en er is een hondenstrand. Maar ook in de rest van het gebied kun je comfortabel fietsen en wandelen. Deze ‘achtertuin’ van Lelystad is bovendien groot genoeg om ook de rustzoekers te laten genieten.

Ook het Visvijverbos, aan weerszijden van de A6, behoort tot stadsbossen van Lelystad. Het is wat soberder ingericht en vernoemd naar de viskwekerij die vroeger ten westen van het bos lag.

Contact
boswachter met verrekijker
Boswachter Noordoost Flevoland Boswachter van dit gebied
Groenewoudseweg 7
3896 LS Zeewolde
drontenlelystad@staatsbosbeheer.nl 036-5229903