Natuurgebied

Oude Veenkoloniën

Langs de randen van het veen ligt een variëteit aan landschappen, met bos en water, heide en beekdal.

Over de Oude Veenkoloniën

Uniek voor Europa: de Oude Veenkoloniën in Groningen. Langs de randen van het veen liggen natuurgebieden die er telkens weer anders uitzien, met bos en water, heide en beekdal.

Adriaan Tripbos

Jong en oud kunnen genieten van de prachtige natuur in het Adriaan Tripbos. Het bos is in 1994 aangelegd voor de bewoners van Sappemeer en omgeving. Het overgrote deel van het bos bestaat uit jong loofbos, waar vele planten en dieren te vinden zijn. Er is een klein heideterreintje, een (zwem)plas en een uitkijkbult vanwaar je een geweldig uitzicht hebt. In de slootjes die door het gebied lopen komt onder andere de drijvende waterweegbree voor.

Heemtuin en Natuurpark Tussen de Venen

In Heemtuin en Natuurpark Tussen de Venen kun je heerlijk wandelen over avontuurlijke wandelpaden. In het 50 hectare grote natuurpark vind je verschillende landschapssoorten met bijbehorende planten en dieren. Er is een uitgebreid net van wandelpaden, waarvan een deel ook toegankelijk is voor mensen met een fysieke beperking. Leuk voor kinderen zijn de avontuurlijke bruggetjes en de ruïne, waar verschillende vogelsoorten, vleermuizen en padden wonen. De vochtige delen van het gebouw worden bewoond door diverse mossen en varens. In het park zijn bijzondere bomen en struiken aangeplant. Ontdek de karakteristieke vormen, opvallende vruchten of bijzondere herfstkleuren van deze bomen! Bij iedere boom is een informatiebordje te vinden. Je vindt hier ook camping De Heemtuin.