Natuurgebied

Midden-Limburg

Bossen, moerassen, de terrassen van De Meinweg en de beekdalen van het Leudal. Het landschap van Midden-Limburg is betoverend!

Bezoekersinformatie

Ligging

Tussen Roermond en Deurne.

Deelgebieden

In Midden-Limburg liggen de gebieden Annendaalsbos, Asseltse Plassen, Beeselsbroek, De Doort, De Hout, De Meinweg, De Zoom, Donckere Nack, Driestruik, Groenewoud, Groote Moost, Heldense Bossen, Holtmuhle, Hoosden, Leudal, Meerlebroek, Nederpeel, Rijkelse Bemden, Roerdal, Spaanse Bos, Spickerbroek, Stadsweide, Swalmdal, Waterbloem en Wieler.

Grootte gebied

  • Leudal: ongeveer 900 hectare, waarvan 500 hectare wordt beheerd door Staatsbosbeheer
  • Meinweg: ongeveer 1.800 hectare
  • Swalmdal: 335 hectare

Nationaal Park De Meinweg

Natuurgebied De Meinweg maakt deel uit van Nationaal Park De Meinweg.

Geopend

De gebieden in Midden-Limburg zijn het hele jaar toegankelijk.

Fysieke beperking

Er is een rondgaande rolstoelroute van ca. 2 kilometer lang, die start bij de spoorwegovergang bij Rijstal Venhof. Het deels verharde, deels halfverharde pad loopt langs bos, heide en akkers. De fietspaden in het gebied zijn niet geschikt voor rolstoelen.

Voor kinderen

Er zijn digitale dierkaarten verstopt in de buurt van wandelroute Brandwandeling. Open de app Perfect Earth Animals als je bij de wandelroute bent en ga op zoek naar de dierenkaarten! Lees hier meer over de Perfect Earth Animals-app.

Honden

Honden zijn welkom, mits aangelijnd. 

Fietsen

De fietspaden in De Meinweg sluiten aan op het nationaal fietsknooppuntennetwerk. Fietsen zijn te huur bij NS-station Roermond, T 0475-350085. Adressen van overige verhuurders zijn verkrijgbaar bij VVV Roermond.

Paardrijden

In het Leudal is een 14 kilometer lange ruiterroute uitgezet. Deze is ook toegankelijk voor aanspanningen. In Nationaal Park De Meinweg is een netwerk van ca. 40 kilometer ruiterpad. Het is niet toegestaan buiten de aangegeven ruiterpaden te rijden.

Activiteit of evenement melden

Wil je een activiteit of evenement organiseren in dit gebied? Meld je dan minimaal 4 weken van tevoren bij de boswachter. Voor meer informatie: aanmelden van evenementen en activiteiten.