Natuurgebied

Maasvallei

Tussen Maastricht en Thorn mag de Maas de ruimte nemen. Ruige natuur om in te struinen, dat is RivierPark Maasvallei

Over RivierPark Maasvallei

Struinen van Borgharen naar Itteren

Tussen de dorpen Borgharen en Itteren wandel je over de ingesleten routes van grazers en wandelaars. Vaste, uitgezette wandelroutes zijn hier niet. Bij laag water loop je zo België in! Bij hoog water helpen goede schoenen en ‘stepping stones’ je voeten droog houden. In de zomer tref je hier een prachtige bloemenzee. De zaden van de planten trekken na de bloei allerlei roofvogels aan. Ook de bever kun je hier tegenkomen. Een bont schouwspel.

Grote grazers

Tussen Borgharen en Itteren trekken konikpaarden en gallowayrunderen rond. Deze grote grazers vervullen een sleutelrol in de natuur. Grazend houden ze het landschap halfopen, zodat er plek is voor bijzondere bloemen, vlinders, vogels en klein wild. De grazers zijn wilde dieren, houd dus altijd 25 meter afstand. De hond mag met je mee, maar wel aan de lijn.

Geulle aan de Maas

Wat hogerop in RivierPark Maasvallei vind je ook het kleine, mooie dorpje Geulle aan de Maas. Tussen het dorp en de Hemelbeek bij Elsloo ligt het natuurgebied Aan de Maas. Vanuit het natuurgebied gaat de veerpont, geschikt voor fietsers en voetgangers, naar de overkant, naar Uikhoven in België. Ook in Aan de Maas kom je de grote grazers tegen, de gallowayrunderen en konikpaarden.

Meer over Rivierpark Maasvallei

Meer over Rivierpark Maasvallei lees je Rivierparkmaasvallei.eu.

Grazende galloways en konikpaarden houden het landschap open, zodat er plek blijft voor bijzondere planten en dieren.