Natuurgebied

Hondsrug

Hunebedden, vennetjes en een pad tussen de toppen van bomen. Ontdek de natuur van de Hondsrug tot in het hart van de bossen.

Bezoekersinformatie

Ligging

Ten zuidoosten van Assen.

Deelgebieden

Onder de Hondsrug vallen de gebieden Andersche Diep, Boswachterij Exloo-Odoorn, Boswachterij Gieten-Borger, Brummelpad, Buinerveld, De Moere, Hogeveldheide, Hunzebos, Meindertsveen, Molenveld, Oosterveld, Schapenpark, Westerbos.

Grootte gebied

Gieten-Borger: 2.900 hectare. Exloo-Odoorn: 1.850 hectare.

Geopend

De Hondsrug is het hele jaar toegankelijk.

Fysieke beperking

Het buitencentrum Boomkroonpad is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, het Boomkroonpad zelf niet; alle fietspaden in Gieten-Borger zijn verhard en geschikt voor rolstoelen. In boswachterij Emmen is een betonnen familiepad dat geschikt is voor rolstoelen, rollators en wandelwagens.

Honden

  • Gieten-Borger: op het Boomkroonpad kunnen geen honden mee. In boswachterij Gieten-Borger mogen honden los in een aantal hondenlosgebieden (pdf).
  • Exloo: in de bossen bij Exloo zijn twee hondenlosgebieden (pdf).
  • Odoorn: is de bossen van Odoorn is een losloopgebied voor honden (pdf). In het Schapenpark in boswachterij Odoorn zijn honden niet toegestaan.

In overige gebieden zijn honden welkom, mits aangelijnd. Let op de borden bij de ingangen.

Fietsen

Adressen van verhuurders zijn verkrijgbaar bij VVV Gieten of Borger.

Paardrijden

Door de hele boswachterij zijn ruiterpaden uitgezet. In de Emmerdennen zijn paarden niet toegestaan.

Activiteit of evenement melden

Wil je een activiteit of evenement organiseren in dit gebied? Meld je dan minimaal 4 weken van tevoren bij de boswachter. Voor meer informatie: aanmelden van evenementen en activiteiten.