Natuurgebied

Hart van Drenthe

Een dynamisch natuurgebied met uitgestrekte bossen, tientallen vennen en weidse heidevelden. Ontdek de wilde schoonheid van Hart van Drenthe.

Bezoekersinformatie

Ligging

Ten zuidoosten van Assen, tussen de dorpen Hooghalen, Grollo, Schoonloo en Elp.

Deelgebieden

Onder Hart van Drenthe vallen de gebieden Brunstingerplassen, Heuvingerzand, Ieberenplas, Loomeer, Schoonloër Strubben, Uteringskamp, Westerborkerstroom en Zuid Hijkerzand.

Grootte gebied

Het totale aaneengesloten gebied is 5.000 hectare groot.

Geopend

Hart van Drenthe is het hele jaar vrij toegankelijk op wegen en paden tussen zonsopgang en zonsondergang.

Fysieke beperking

Herinneringscentrum Kamp Westerbork is rolstoelvriendelijk en heeft een geschikt toilet. Op de naastgelegen parkeerplaats zijn invalideplaatsen. Hier start het Melkwegpad/Bospad een 5,2 km lange wandelroute.

Honden

Honden moeten aan de lijn, met uitzondering van de hondenlosloopgebieden. Daar mogen ze los, maar wel onder appel en op wegen en paden.

Paardrijden

In het gebied mag vrij worden paard gereden op de bestaande zandwegen, er zijn geen ruiterroutes. Wandelroutes, fietspaden, spartelvijvers, zandspeelplaatsen en kampeerterreinen zijn niet toegankelijk voor ruiters.

Activiteit of evenement melden

Wil je een activiteit of evenement organiseren in dit gebied? Meld je dan minimaal 4 weken van tevoren bij de boswachter. Voor meer informatie: aanmelden van evenementen en activiteiten.