Evenementenlocatie

Malieveld

Het Malieveld ligt in het Haagse Bos, een historische plek in het hart van regeringsstad Den Haag. Het is bekend vanwege landelijke demonstraties en legendarische openluchtconcerten van wereldberoemde artiesten. Maar ook van de jaarlijkse circussen en andere grootschalige evenementen.

Multifunctioneel terrein

Het Malieveld is een multifunctioneel terrein, met een geweldige sfeer. Bovendien is het centraal gelegen en uitstekend bereikbaar met auto en OV. Het is geschikt voor:

 • Sport- en spelevenementen, exclusief gemotoriseerde evenementen.
 • Kunst- en cultuurevenementen, inclusief (versterkte / geluidsintensieve) muziekevenementen.
 • Lifestyle evenementen.
 • Demonstraties en manifestaties.
 • Overige evenementen zoals nationale vieringen, circus en kermis.

Evenement of demonstratie

Wilt u een evenement organiseren op het Malieveld? Stuur dan een e-mail met dit aanvraagformulier naar Staatsbosbeheer. Een van onze medewerkers neemt zo spoedig mogelijk contact met u op. Houd er rekening mee dat u voorafgaand aan een evenement een evenementenvergunning nodig heeft van Gemeente Den Haag nodig hebt.

Wilt u een demonstratie of manifestatie organiseren op het Malieveld? Meld dit dan tijdig bij Gemeente Den Haag én ook bij Staatsbosbeheer via dit aanvraagformulier.

 • Het Malieveld is goed bereikbaar met de auto vanaf snelweg A12 richting Den Haag. Routebeschrijving
  Parkeren kan direct onder het Malieveld bij Q-Park Malieveld en bij openbare parkeervoorzieningen in de directe omgeving.
  Bovendien is het Malieveld uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer: Den Haag CS ligt er vrijwel tegenover. Op het station is ook ruim voldoende fietsenstalling aanwezig. 

 • Het Malieveld bestaat uit een groot grasveld van circa 5,3 hectare (250x180 meter), met rondom bomenlanen. Het grasveld bestaat uit een toplaag van aarde met daaronder een puinlaag en duinzand. Parallel aan de Koekamplaan loopt langs het veld een verhard transportpad van circa 6 meter breed.

  Aan de andere zijde, parallel aan de Zuid-Hollandlaan, ligt de Boorlaan, die de Koningskade verbindt met de Boslaan. Deze 7,5 meter brede, geasfalteerde eigen weg, wordt dagelijks gebruikt door fietsers en wandelaars. De Boorlaan kan worden ingezet als transport- en calamiteitenweg bij evenementen en demonstraties. 

 • Vaste stroom (op aanvraag).
  Aansluiting riool.
  Water (op aanvraag).
  Drainage.

 • Wanneer u podia wilt opbouwen, toiletten of andere voorzieningen wilt plaatsen op het Malieveld, zijn er onkosten verbonden aan de demonstratie. Opbouw vindt plaats in overleg met Staatsbosbeheer en bij voorkeur op de Boorlaan of het geasfalteerde transportpad.