Natuurgebied

Boswachterij Sint Anthonis

Tussen de bossen tref je open heidevelden met Schotse Hooglanders en schapen. Akkers en weilanden maken de afwisseling compleet.

Volop afwisseling in Boswachterij Sint Anthonis

Boswachterij Sint Anthonis is een klein gebied, maar de afwisseling had haast niet groter kunnen zijn. Het ene moment loop je hier door een vochtig naaldbomenbos, dan opeens sta je in het volle licht aan de rand van een uitgestrekt heideveld. Kleine boerderijtjes, vennetjes, graslanden en bosranden om eindeloos langs te struinen; wat wil je nog meer?

Hier is te zien hoe een oud productiebos met uitgekiend beheer werd omtoverd tot een afwisselend, rijk landschap. In de vorige eeuw zag je hier vooral de grove dennen. Deze bomen leverden stuthout voor de Limburgse kolenmijnen. Na het sluiten van de mijnen verloor het bos zijn functie en begon Staatsbosbeheer met de aanplant van loofbomen. Tussen de bossen tref je open heidevelden die door Schotse Hooglanders en schapen open worden gehouden. De akkers en weilanden maken de afwisseling in boswachterij Sint Anthonis compleet.

Boswachterij Sint Anthonis

Contact
Boswachter Lieke Verhoeven
Lieke Verhoeven Boswachter van dit gebied
Bosweg 44
5845 EB Sint Anthonis
l.verhoeven@staatsbosbeheer.nl