Uit in de natuur

Druktemijders

In sommige natuurgebieden wordt het steeds drukker. Het is fijn dat steeds meer mensen de natuur omarmen, maar niet iedereen zit te wachten op drukte. Er zijn genoeg rustigere streken om te bezoeken die minstens zo mooi zijn.

De streken van... Leoni

Klaar om deze herfst op pad te gaan in de natuur? Bezoek eens een ander bos! Leoni neemt je mee op een tour door Nederland. De boswachters tippen haar de prachtigste herfstbossen die je misschien nog niet kende. Leuk voor jong en oud.

Emmerdennen

Vanuit Emmen loop je zo de bossen in! Dat ervaart Leoni tijdens een bezoek aan de Emmerdennen. Met een eeuwenoud hunebed, prachtige omgeving en een gigantische douglas ben je hier makkelijk een dag zoet. Ook handig: de trein brengt je er zo naartoe! Bekijk alle tips van boswachter Jolijn in de video.

Robbenoordbos

Ga je mee op boswandeling of fietstocht in de kop van Noord-Holland? Leoni bezoekt het Robbenoordbos. Dit bos met de bijnaam 'paddenstoelenbos', is in de herfst zeker een bezoekje waard. In deze streek, vlak bij de Afsluitdijk is het niet te druk, waardoor Leoni de uitkijktoren helemaal voor zichzelf heeft. Benieuwd naar alle tips van boswachter Mikal?

Kuinderbos

Wakker worden in een bos in de Noordoostpolder? Jazeker, op natuurkampeerterrein De Veenkuil! Het ideale startpunt om het Kuinderbos te ontdekken: een goed alternatief voor drukke bossen in de herfst. Het Kuinderbos staat bekend om zijn paddenstoelen én omdat het een beetje luguber is... Met de nuttige tips van boswachter Richard gaat Leoni op pad. Hoe zou deze verborgen parel in de polder haar bevallen?

Groesbeekse Bos

Leoni bezoekt met haar neefje het Groesbeekse Bos (Rijk van Nijmegen), bekend om het avontuurlijke speelbos Stekkenberg. Een prachtig bos voor herfstliefhebbers met én zonder kinderen die wél naar het bos willen, maar de drukte willen mijden. Er is hier voor iedereen wat te doen, van jong tot oud.