Speelbossen

De speelbossen van Staatsbosbeheer. Dat is klimmen en klauteren, spelen met water of gewoon genieten van het uitzicht vanuit de uitkijktoren...

Speelbossen

De speelbossen van Staatsbosbeheer. Dat is klimmen en klauteren, spelen met water, hutten bouwen of gewoon genieten van alles wat je ziet, ruikt, voelt. Midden in de natuur! Speelbossen vind je door het hele land. Je komt ze tegen in uiterwaarden, polders, duinen, graslanden en bossen. Sommige speelbossen zijn heel groot, en sommige zijn wat kleiner. Ook vind je in het ene speelbos meer natuurlijke speelelementen en voorzieningen (zoals bankjes) dan in het andere. Hierdoor is ieder speelbos anders.

Toegankelijkheid

Alle locaties zijn vrij toegankelijk en geopend van zonsopgang tot zonsondergang. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Honden zijn niet toegestaan.

Speelbossen op de kaart

Op onderstaand kaartje vind je de speelbossen en speelnatuur van Staatsbosbeheer. Ook de speelpolders in Zuid-Holland staan er op. 

  • donkergroen: speelbossen. Meer natuurlijke speeltoestellen en voorzieningen (zoals picknicksets). Een speelbos ligt vaak vlakbij een (middel)grote stad, bij horeca of een bezoekerscentrum. 
  • lichtgroen: speelnatuur. Minder natuurlijke speeltoestellen en er zijn geen of minder voorzieningen (zoals picknicksets). Kinderen mogen hier buiten de paden en kunnen spelen met alles wat de natuur te bieden heeft.