Contact

Perfect Earth Animals-app

Met de Perfect Earth Animals-app verzamel je digitale dierenkaarten in natuurgebieden.

Perfect Earth Animals

Perfect Earth Animals is een buitenactiviteit voor kinderen (7-12 jaar) en. Je gaat in de natuur op zoek naar virtuele dierenkaarten en ontdekt interessante weetjes over de dieren die daar voorkomen. Er zijn in Nederland al meer dan tienduizend virtuele dierenkaarten verstopt, ook bij de buitencentra en in natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Veel plezier met verzamelen en ruilen.

Download de gratis app

App store Google Play

Hoe werkt het?

Zet thuis de Perfect Earth Animals-app op je telefoon via de App Store of Google Play. De app bevat geen reclame en de privacy van de speler is beschermd, want er hoeven geen persoonlijke gegevens gedeeld te worden om de app te gebruiken. 

Op het kaartje in de app ontdek je in welke natuurgebieden je de dierenkaarten kunt vinden. Kom je binnen 50 meter van een verstopte dierkaart, dan wordt dit dier automatisch toegevoegd aan de verzameling op je telefoon. Op de kaart vind je ook leuke weetjes over het dier. En als je goed oplet, kom je het dier misschien ook wel in het echt tegen.

Lees meer over deze app

Waar vind je ze?

Ook in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer zijn dierkaarten verstopt! Zoek een route uit en ontdek welke dieren er te vinden zijn. Klik in de lijst op 'toegankelijkheid' van het gebied en vind zo bij welke route de kaarten verstopt zijn.

Vind een natuurgebied

Buitenspelen

Ga op zoek naar wilde dieren of speuren naar met kabouters. Ontdek hoe je een hut moet bouwen of in een boom klimmen. Er is vanalles te beleven in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer, ook voor kinderen. En vies worden mag!

Kom buitenspelen bij Staatsbosbeheer