Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

Peelpodium 2017: muziek & theater in De Groote Peel

Het Peelpodium is muziek & theater door én voor de bewoners van de streek, in het amfitheater van Buitencentrum De Pelen. Sfeervolle optredens, van Folk tot Blues en van Zanggroep tot Smartlap. En perfect te combineren met een hapje en drankje op het gezellige terras na een wandeling in de natuur.

Laat je meevoeren door de volgende artiesten:

13 mei - 21Boeket Blues Band
De 21Boeket blues band staat voor onversneden blues, instinctieve improvisatie, eerlijke emotie, swing en herkenning. Wees erbij, het wordt een mooie lenteavond in de prachtige natuur van De Groote Peel!
Aanvang: 20.00 uur

14 mei - Peelpodium 4tune 
4Tune is een gezelschap van 4 vrouwen, die covers spelen van pop-, folk- en countryliedjes. De gevoelige snaar kan soms geraakt worden!
Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

21 mei - Peelpodium met Timeless
Zanggroep Timeless uit Someren-Eind bestaat uit circa 30 enthousiaste zangeressen en wordt geleid door dirigent Henk Baetsen uit Nederweert. Hun repertoire is divers, een mix van toen en nu, voornamelijk popsongs.
Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

25 mei - Festival Mijl op Zeven
Lekker swingen en chillen op Hemelvaartsdag doe je op het gloednieuwe muziekfestival Mijl op Zeven in De Groote Peel! Geniet een middag en avond lang van live muziek in de natuur. 
Meer informatie: Festival Mijl op Zeven

28 mei - Peelpodium met Catch 22
Deze pop/rock band uit het Zuid-Limburgse Heerlen spelen nummers van o.a. Pink, Linkin Park, Amy MacDonald, Foo Fighters, Red Hot Chili Peppers en Anouk!
Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

4 juni - Trio Mari de Bijl
Boswachter, tekstschrijver en zanger Mari de Bijl brengt samen met Jan Willem Verhoeven en Theo Leupen, Brabantse liedjes. Zijn inspiratie haalt Mari uit wat hij beleeft in de natuur. Humor en variatie! 
Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

5 juni -

Tössedoôr

Zangroep 
Tössedoôr is een kleine gemengde zanggroep uit Nederweert met accordeonmuziek. Nederlandstalige en limburgse liedjes uit moeders tijd komen naar voren waarbij iedereen wel moet meezingen!
Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

11 juni - Reintje en haar Voskes 
Deze kinderband uit Nederweert is vaste prik op het Peelpodium en enorm populair in het (Neder)weerter land. Zangeres Anouk Roost en haar muzikale vrienden spelen vrolijke kinderliedjes. Ook deze middag gaat Reintje weer helemaal los op nummers van o.a. Dirk Scheele, Kleintje Kaf en Jeroen Schipper. Meezingen, wiebelen en klappen mag!
Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

25 juni - Verhalenmiddag met Verve
De Groote Peel verandert vandaag in een wereld van sprookjes en verhalen. Om de weg te vinden in deze wereld, wijst een gids de weg naar sprookjesachtige figuren op bijzondere plekken en ze hebben allemaal iets te vertellen. Online reserveren

2 juli - Singersong 
Peelpodium Unplugged: 5 muzikanten uit Nederweert staan vanmiddag op het podium: Tom, Anouk, Loes, Cyrill en Wim spelen, zingen en begeleiden zichzelf enkel en alleen op gitaar of keyboard. Een mooie en sfeervolle middagvoorstelling in het Amfitheater! 
Aanvang: 13.30

9 juli - De Limburgse Jônges 
Deze amateur zanggroep uit het Weerter Land zingt goed in het gehoor liggende liederen over vrolijke en serieuze onderwerpen uit het Limburgse leven. Zelf gemaakte dialectische tekst op bekende melodieën op. De Limburgse Jônges staan al 20 jaar onder de bezielende leiding van Wil Bolenius met zijn trekzak en Leo Rietjens op de gitaar. 
Aanvang: 13.30, 14.15 en 15.00 uur

14 juli - Peelpodium Sakkerdju
Bandje met vier leden, allen afkomstig uit de Peelstreek. Ze spelen eigen nummers die vaak te maken hebben met de Peel.
Aanvang: 20.00 uur tot 22.00 uur

16 juli - ZusenZo
Zanggroep ZusenZo uit Nederweert bestaat uit acht zangeressen. Ze spelen vooral populaire songs waaronder Adele, Christina Aquilera en enkele afrikaanse nummers.
Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

23 juli - Zanggroep Toffel Vier
Zanggroep Toffel Vier uit Asten brengt een breed repertoire aan liederen en zingen onder meer in het Brabants dialect. Gezellige meezingers gegarandeerd!
Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

6 augustus - Streekfestival
Wie van gezellige streekmuziek houdt kan tijdens dit festival zijn hart ophalen bij Buitencentrum De Pelen. Het programma is goed gevuld met Brabantse en Limburgse muzikanten die allemaal uit de directe omgeving van De Groote Peel komen.
Aanvang: 12.30 uur

13 augustus - Peelpodium met Frans van der Pas
Voorstelling in het overdekte amfitheater van De Pelen.
Onder de noemer ‘Passie voor verhalen’ neemt verhalenverteller Frans van de Pas je mee naar een andere wereld, een andere tijd. Hij vertelt spannende, ontroerende en grappige verhalen voor jong en oud. Nieuwsgierig geworden?  Kijk ook op www.passievoorverhalen.nl 
Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

20 augustus - Gerard van Kol 
Gerard van Kol is als een troubadour. Hij zingt en schrijft liedjes in het Leissels dialect. Zijn optredens zijn doorspekt met verhalen en anekdotes over vroeger, het leven in de Peel en over de dagelijkse dingen. Gerard heeft onder andere gespeeld in The Remblin Four en The Canyon Drive Band. 
Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

27 augustus - 2 men's Joke
Zanger en gitarist Kees van Hooff vormt samen met Jos Leijer spelen en zingen ze nummers uit de sixties. Veel country, ballads en meerstemmige songs komen naar voren. 
Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

3 september - Moose Next 
Moose Next speelt nummers uit de jaren 60 en 70, afgewisseld met meer recente muziek, soms met minder voor de hand liggende covers, maar altijd herkenbaar met nummers van o.a. The Beatles, Heather Nova en Joe Cocker. Herkenbaar, verrassend en zeker aanstekelijk!
Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

10 september - Jee & Vee
Jee & Vee is een duo, bestaande uit twee gerenommeerde Brabantse muzikanten die hun sporen in de muziekwereld ruimschoots verdiend hebben. Zij brengen een mix van 60's en 70's nummers, bestaande uit de wat oudere blues, pop en singer-songwriter nummers.
Aanvang: 13.00 en 15.00 uur

17 september - 2 of Diamonds 
2 of Diamonds heeft rock&roll, country, Americana en pop in een eigen akoestisch jasje gestopt. Met een extra percussionist en meerstemmige zang brengen ze een grote verscheidenheid aan nummers van o.a. Elvis Presley, Norah Jones tot Anouk en Lisa ten gehore. Een avond met ‘oh ja’-momentjes! 
Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

24 september - The Nag's Head
Deze 8 muzikanten uit Nederweert en Weert nemen je vol enthousiasme mee in hun gezamenlijke passie voor Ierse muziek. De naam The Nag’s Head is geïnspireerd op de Ierse pub, waar vele Ieren bij elkaar om samen al drinkend en volksliederen zingend een paar gezellige uurtjes door te brengen. 
Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

1 oktober - Lollypops
Zangduo van twee dames die smartlappen afwisselen met Nederlandstalige muziek, vooral uit de jaren '60 en '70.
Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

 

 

Gebied:
De Pelen
Datum:
  • zondag, 20 aug 2017
  • zondag, 27 aug 2017
  • zondag, 3 sep 2017
  • zondag, 10 sep 2017
  • zondag, 17 sep 2017
  • zondag, 24 sep 2017
  • zondag, 1 okt 2017
Contact:

Meer informatie bij Buitencentrum De Pelen T 0495-641497 of via depelen@staatsbosbeheer.nl

Praktisch:
De voorstellingen zijn gratis. We hopen wel dat je ons een vrijwillige bijdrage doneert. Zo kunnen wij dankzij jouw steun het Peelpodium levend houden!

Startpunt

Buitencentrum De Pelen
Moostdijk 15
6035 RB Ospel
Naar startpunt
Buitencentrum De Pelen Buitencentrum De Pelen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten