Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Informatiecentrum Grevelingen sluit op 1 december


Staatsbosbeheer sluit per 1 december 2021 de winkel en de uitkijktoren van het Informatiecentrum Grevelingen. Ook is het dan niet meer mogelijk om zalen te huren. De horeca is nu al gesloten.

Het informatiecentrum met panoramisch uitzicht over het Grevelingenmeer en de Noordzee werd in 2015 geopend en in 2017 overgedragen aan Staatsbosbeheer doordat het Natuur- en Recreatieschap Zuidwestelijke Delta werd opgeheven. Staatsbosbeheer nam het informatiecentrum over, nadat het toenmalige Inspiratiecentrum door financiële problemen moest sluiten.

In de afgelopen jaren is door Staatsbosbeheer gekeken naar een kostendekkende constructie om het informatiecentrum met een openbare functie te kunnen behouden, maar dat is uiteindelijk financieel niet haalbaar gebleken. De huidige exploitatie (winkelomzet, excursies en zaalverhuur) zijn onvoldoende dekkend om het pand in de toekomst te blijven financieren. Met stakeholders in de regio zijn nieuwe samenwerkingsvormen verkend. Ook deze zoektocht heeft niet tot een passende oplossing geleid.

Momenteel onderzoekt Staatsbosbeheer de mogelijkheden voor verkoop aan derden. Bij voorkeur aan een partij met een maatschappelijke invulling passend bij het gebied de Grevelingen. Jaarlijks trok het informatiecentrum met uitkijktoren 50.000 bezoekers, voornamelijk mensen uit de omgeving.