Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

2e editie NK Plassen Stampen in aantocht


Na een succesvolle eerste editie vorig jaar, organiseert Staatsbosbeheer voor de tweede keer het NK Plassen Stampen. Ook dit jaar kan iedereen meedoen en is er een professionele jury van 6 boswachters die let op stamp- en spring-skills, moddergehalte en originaliteit. Nieuw is dat het NK pas wordt gehouden als de omstandigheden ideaal zijn: een al natte bodem en veel regen in de weersvoorspelling. Dan immers krijg je grote en diepe plassen.

#NKPlassenStampen2021

Wannéér dat is, bepaalt boswachter van Staatsbosbeheer én weerdeskundige Henk-Jan van der Veen. Pas als hij de seinen op groen zet, start het NK Plassen Stampen. Gedurende een week kan dan iedereen in de weer met het filmen van de fraaiste en meest bijzondere sprongen. Je doet automatisch mee als je jouw sprong deelt op Instagram of Twitter met de hashtag #NKPlassenStampen2021. Ook maken we een Facebook-evenement aan, of kun je jouw inzending mailen. Alle informatie staat op: staatsbosbeheer.nl/nkplassenstampen.

Categorieën

Om iedereen evenveel kans te geven zijn er 4 categorieën: individuele stamper jonger dan 6 jaar; individuele stamper 6 tot 10 jaar; individuele stamper ouder dan 11 jaar en de groepssprong. Elke winnaar krijgt een exclusieve excursie door een boswachter van Staatsbosbeheer.

Naar buiten

Met het NK Plassen Stampen nodigt Staatsbosbeheer kinderen én volwassenen uit om ook bij mindere weersomstandigheden naar buiten te gaan. Vorig jaar, toen het NK nog niet aan het weer was gekoppeld en vrijwel de gehele maand november werd gehouden, ontving Staatsbosbeheer honderden inzendingen.