Contact

Zeeuws-Vlaanderen

De Westerschelde maakte Zeeuws-Vlaanderen. Nog steeds is dit een gebied met veel water. En het wemelt er van de watervogels.

Activiteiten

Zeeuws-Vlaanderen biedt verschillende activiteiten en excursies voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staat er niets gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken. Of kijk op onze facebookpagina.

Wil je met collega's, familie of vrienden een excursie plannen? Geef je wensen door via het aanvraagformulier. De boswachter neemt dan contact met je op en kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Wil je een evenement of activiteit organiseren in een natuurgebied van Staatsbosbeheer in Zeeuws-Vlaanderen? Meld je dan liefst minimaal 8 weken van te voren aan bij de boswachter via dit formulier.

Toon op kaart

Dauwtrappen in Braakman-Noord

€ 10.00 € 7.50

Kom dauwtrappen met de boswachter op hemelvaartsdag. Vroeg uit de veren om het vroege vogelleven van Braakman-Noord te ontdekken.

 • Excursies
evenementenlocatie Braakman

Nachtdieren van de Knokkert

€ 7.50 € 5.00

Tijdens deze avondwandeling door de Knokkert ontdek je welke dieren hier leven en vooral: welke soorten worden in de avond actief? Met grote kans op het luide kwaak-concert van de boomkikker.

 • Excursies
 • Dieren
Boomkikker op blad

Open dag: schapen scheren Braakman-Noord

Kom met je gezin naar de open dag bij de Braakmanboederij in Zeeuws-Vlaanderen en zie hoe de winterjas van de schapen wordt uitgedaan. Een dag vol activiteiten voor het hele gezin!

 • Evenementen
Een kudde schapen graast in een uitgestrekt heidegebied

Vaderdag Braakman-Noord

€ 2.50

Kom op Vaderdag met je kinderen naar de Braakmanboerderij voor een stoere activiteit: met hun zelfgemaakte stok bakken ze hun broodje boven het vuur gaar, om vervolgens met worst of suiker op te eten. En de vaders? Die stoken het vuur natuurlijk op de juiste temperatuur!

 • Voor kinderen
Worst aan stok boven kampvuur

Orchideeën van Braakman-Noord

€ 7.50 € 5.00

Ga mee op pad met de boswachter en ontdek de orchideeën van Braakman-Noord in Zeeuws-Vlaanderen. Deze bloeiers staan wat verstopt, maar eenmaal gezien ontdek je er steeds meer!

 • Excursies
Moeraswespenorchis close-up

Speuren naar sporen bij Braakman-Noord

€ 2.50 € 5.00

Op deze drollentocht speur je samen met een gids naar de uitwerpselen van wilde dieren van Braakman-Noord in Zeeuws-Vlaanderen. Naast poep zijn er vele andere sporen waaraan je kunt zien wie hier leeft, zoals graaf- en vraatsporen. Leuk voor het hele gezin!

 • Excursies
 • Voor kinderen

Waterdieren van Braakman-Noord

€ 5.00

Neem je kinderen mee naar de Braakmanboerderij voor een middag lang buitenplezier! Gewapend met een schepnetje ga je op pad naar de poel om waterdiertjes te vangen.

 • Voor kinderen
Een meisje bekijkt welke waterdiertjes ze in haar schepnet heeft gevangen

Hindernisbaan voor stoere jongens en meiden in Braakman-Noord

€ 0.00

Neem je kinderen mee naar de hindernisbaan bij de Braakmanboerderij in Braakman-Noord. Kinderen leggen een parcours af waarbij ze moeten klimmen, rennen en kruipen. Leuk voor kinderen vanaf 4 jaar!

 • Voor kinderen
Een kind hangt aan ondersteboven aan een boomstam in het speelbos

Hutten bouwen in Braakman-Noord

Bezoek samen met je kinderen de Braakmanboerderij voor een middag hutten bouwen. Ga op zoek naar het speelbos met de huttenbouw schatkaart en bouw je eigen hut van de verse takken die klaar liggen. Voorafgaand aan de speurtocht hoor je van alles over de teek.

 • Voor kinderen
Een kind komt uit een hut van takken in het speelbos

Ontdek de Margarethapolder

€ 5.00 € 2.50

Ontdek de Margarethapolder met de gids van Staatsbosbeheer. Een buitenkansje, want dit gebied vol vogels is niet vrij toegankelijk.

 • Excursies
Tureluur op muurtje tegen gele weidevlakte

Dierenvriendjespad van Braakman-Noord

€ 2.50

Kom spelen in de natuur! Loop het Dierenvriendjespad in de Braakman en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar.

 • Voor kinderen
speelbos Braakman

Kabouterpad Braakman-Noord

€ 5

Ga met je kinderen op zoek naar kaboutersporen op het Kabouterpad in Braakman-Noord. Gewapend met puntmuts en een knapzak met lekkers gaan ze aan de slag met de kabouteropdrachten. Na afloop ligt er een verrassing klaar.

 • Voor kinderen
Een klein meisje verkleed als kabouter hurkt neer op het zand in het bos

Kinderfeestje Braakman-Noord

Is er een jarig? Vier je kinderfeestje in Braakman-Noord: met een kabouterfeestje voor de allerkleinsten (3-7 jaar), en stoere buitenactiviteiten of op ontdekkingstocht voor de wat oudere kinderen (5-12 jaar). Duur: 2,5 uur, inclusief ranja en koek.

 • Voor kinderen
Spelende kinderen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten