Weerribben

In de Weerribben kun je prachtig wandelen, fietsen en varen. Dit nationale park is een groen doolhof om eindeloos te dwalen.

bekijk het filmpje bekijk het filmpje

Varen en dwalen in de Weerribben

Moerasbos, water, vogels en eindeloze rietvelden: de natuur in de Weerribben ziet er ongerept uit. Maar schijn bedriegt, want elke meter grond is hier door de mens gemaakt. Door het winnen van turf veranderde het landschap in een zompig gebied met waardevolle moerasnatuur. Kraamkamer van de otter, een slim en speels dier dat zich met een beetje geluk laat zien. 

In Nationaal Park Weerribben-Wieden kun je prachtig wandelen, fietsen en varen (bijvoorbeeld met een fluisterboot), maar kanovaren is het allermooiste. Tussen muren van riet vaar je steeds verder het groen in, tot je alleen je eigen peddels en het gezang van rietzangers en karekieten hoort. Knobbelzwanen en purperreigers vliegen door de lucht, wat gespletsj in het water kán een otter zijn.

Eén groot, groen doolhof lijkt de Weerribben. Je kunt er eindeloos dwalen, maar verdwalen lukt niemand. Want alle vaarten en vaartjes komen uiteindelijk altijd weer uit op de Kalenbergergracht.

Steun natuur bij jou in de buurt

Boswachter Egbert Beens: "Red de eendenkooien Kloosterkooi en de Kooi van Pen of doneer voor een nieuwe vijzel van Spinnenkopmolen De Wicher. Kijk op Buitenfonds.nl en doe mee."

Buitencentrum Weerribben
Hoe kom ik er
Buitencentrum Weerribben
Hoogeweg 27
8376 EM Ossenzijl

Wat zegt de boswachter?

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten