Kromme Rijn

Kastelen, buitenplaatsen, kersenboomgaarden en knotwilgen. Een historisch landschap aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug.

Activiteiten

Het natuurgebied De Kromme Rijn biedt verschillende activiteiten en excursies aan voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staat er niets gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Wil je met collega's, familie of vrienden een excursie plannen? Geef je wensen door via het aanvraagformulier. De boswachter neemt dan contact met je op en kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Ontdek Fort bij Rijnauwen

Duik mee terug in de tijd en ontdek Fort bij Rijnauwen. De gids van Staatsbosbeheer vertelt je over de historie, maar ook over de natuur rondom het fort.

Meer informatie
Fort bij Rijnauwen

Speurtocht: vleermuizen op Fort bij Rijnauwen

Een spannende speurtocht voor kinderen over het terrein van Fort bij Rijnauwen, met een kijkje in de donkere gangen waar de vleermuizen 's winters overnachten.

Meer informatie
twee vleermuizen hangen aan een balk

Ontdek Fort bij Rijnauwen met Kapitein Dirk

Kapitein Dirk neemt kinderen van 5 t/m 9 jaar mee op ontdekkingstocht over Fort bij Rijnauwen, inclusief een bezoekje aan de ondergrondse gangen...

Meer informatie
kapitein Dirk bij fort rijnauwen

Rondleiding beeldenexpositie op Fort bij Rijnauwen

Ga mee met de rondleiding van MOA langs de beelden van Armando op het terrein van Fort bij Rijnauwen.

Meer informatie
Fort Rijnauwen

Nacht van de Vleermuis op Fort bij Rijnauwen

Kom alles te weten over de vleermuis tijdens de landelijke Nacht van de Vleermuis! Ontdek op 25 augustus de verschillende soorten op Fort bij Rijnauwen.

Meer informatie
twee vleermuizen hangen aan een balk

Open Monumentendag Fort bij Rijnauwen

Op 9september is Fort bij Rijnauwen open in het kader van Open Monumentendag. Zaterdag gratis entree, zondag met speciale activiteiten. Leuk voor ouders met kinderen vanaf 4 jaar.

Meer informatie
Fort bij Rijnauwen

Speuren naar vleermuizen op Fort bij Rijnauwen

Ga met de boswachter mee op zoek naar de vleermuizen op Fort bij Rijnauwen. Je komt op onverwachte plekken en hoort boeiende verhalen.

Meer informatie
twee vleermuizen hangen aan een balk

Nacht van de Nacht op Fort bij Rijnauwen

Kom tijdens de Nacht van de Nacht naar fort bij Rijnauwen en maak een spannende tocht met de boswachter. Ontdek welke nachtdieren er tevoorschijn komen.

Meer informatie
Fort Rijnauwen

Herfstwandeling op Fort bij Rijnauwen

Kom naar Fort Rijnauwen en maak een frisse herfstwandeling met de boswachter. Bijzonder, want normaal is het fort in de wintermaanden gesloten.

Meer informatie
gele bladeren in de herfst

Historische wandeling Werk aan de Groeneweg

Ga naar het fort en ontdek alles over Werk aan de Groeneweg. In de historische loopgraven van werk aan de Groeneweg ga je terug in de tijd.

Meer informatie
Werk aan de Groeneweg in Kromme Rijn

Krachtpatsers in de natuur op Fort bij Vechten

Maak kennis met de krachtpatsers van Fort bij Vechten. Er start ook een wandelroute van 1,2 kilometer met leuke opdrachten voor kinderen.

Meer informatie
Fort Vechten

Spionnenroute Fort bij ’t Hemeltje

Altijd al in de voetsporen van een spion willen treden? Dat kan op Fort 't Hemeltje. Het fort is gelegen op een bijzonder forteiland bij Houten.

Meer informatie
Fort 't Hemeltje vanuit de lucht

Vergaderen in Fort bij Rijnauwen

Kom vergaderen op Fort bij Rijnauwen, vlakbij Utrecht. Lees hier meer over arrangementen en prijzen.

Meer informatie
Fort bij Rijnauwen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten