Hondsrug

Hunebedden, vennetjes en een pad tussen de toppen van bomen. Ontdek de natuur van de Hondsrug tot in het hart van de bossen.

Activiteiten

De Hondsrug biedt verschillende activiteiten en excursies aan voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied.

Wil je met collega's, familie of vrienden een excursie plannen? Geef je wensen door via het aanvraagformulier. De boswachter neemt dan contact met je op en kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Korting Boomkroonpad

Nieuw: bestel je kaarten voor het Boomkroonpad nu online met korting

Midwinterwandeling bij het Boomkroonpad

Je hoort alles over de ontstaansgeschiedenis van de Hondsrug en de mammoeten die er ooit leefden. Ga mee op deze ontdekkingstocht tussen heden en verleden!

€ 7,50 € 5
Twee mensen lopen op een weg door een winters landschap

Seizoenswandeling op zondag

Kom naar Buitencentrum Boomkroonpad voor een fijne wandeling over de Hondsrug. De gids van Staatsbosbeheer neemt je graag mee op pad en laat allerlei wetenswaardigheden zien van het bos.

€ 5 € 2,50
Sleenderzand Hondsrug

Speuren naar reeën op de Hondsrug

Ga samen met een gids van Staatsbosbeheer op zoek naar de reeën van de Hondsrug. In de schemering laten ze zich vaak zien! Meld je hier aan.

€ 5 € 2,50
ree in het schemerlicht

Snertwandeling door Gieten-Borger

Ook zo'n zin in buitenlucht na de kerstdagen? De boswachter neemt je mee voor een stevige tocht over de Hondsrug. Een uitdaging voor de gevorderde loper!

€ 12.50 € 7.50
Een winters zonnetje beschijnt een boom aan het water in een winters landschap

Gasselterveld-trail

Op 26 mei 2018 kun je je sportieve grenzen verleggen en tegelijkertijd genieten van de prachtige natuur tijdens deze trailrun door het Gasselterveld bij Gasselte. Kies uit trails van 13, 26 en 43 km. Meld je aan en doe mee!

trailrunning door Gasselterveld

Cross-triathlon Gasselterveld

Op 8 juli kun je meedoen aan deze avontuurlijke triathlon in RUNFORESTRUN stijl. Een multisport-evenement met zwemmen, mountainbiken en trailrunnen door het schitterende Gasselterveld. Een fysieke uitdaging voor de liefhebbers. Meld je aan en doe mee!

zwemplas t gasselterveld met op de voorgrond het naambord

Bedrijfsuitje: actieve teambuilding bij Buitencentrum Boomkroonpad

Teambuilding in de Drentse natuur? Dat kan bij Buitencentrum Boomkroonpad! Actief en ontspannen buiten zijn met je collega's, de teamspirit altijd in het vizier.

€ 75 p.p. vanaf 20 personen
odoornerdennen

Bedrijfsuitje: creatieve teambuilding bij Boomkroonpad

Op zoek naar een creatief bedrijfsuitje? Maak samen met een professionele coach en de gids van Staatsbosbeheer een verrassende tocht door de bossen van de Hondsrug.

€ 45 p.p. tot 20 personen
een groep mensen vergadert in het bos

Bedrijfsuitje: een dagje boswachter bij het Boomkroonpad

Kruip in de huid van de boswachter en proef het echte buitenleven! Ga mee en maak kennis met het werk, de dieren en de planten die leven op de Hondsrug.

€ 60 p.p vanaf 20 personen
En man draagt een bundel takken tijdens een bedrijfsuitje in de natuur

Bedrijfsuitje: koken bij Buitencentrum Boomkroonpad

Koken voor 20 personen op een klein vuur? Dat kan! Kom met je collega’s naar Buitencentrum Boomkroonpad en leer hoe je een maaltijd bereidt in de natuur.

€ 55 p.p. vanaf 20 personen
brandnetel met een slak

Bedrijfsuitje: wandeling bij het Boomkroonpad

Toe aan rust, stilte en een onvergetelijke belevenis in de buitenlucht? Ga met je collega’s op ontdekkingstocht in de ongerepte natuur van de Hondsrug.

Meindertsveen op de Hondsrug

Beleef het Boomkroonpad - nu met korting

Beleef het bos eens vanuit een ander perspectief en maak een wandeling over het Boomkroonpad. Dit wandelpad leidt je hoog langs de toppen van de bomen.

€ 4.00 € 2.00
kinderen op Boomkroonpad, Hondsrug

Dagje uit: wandelen in Gieten-Borger

Wil je met je familie of collega's op pad met een boswachter? Dat kan in boswachterij Gieten-Borger het hele jaar door. Kijk hier voor meer informatie.

wandelaars in bos Hondsrug

Expeditie Boswachterscode Hondsrug

De natuur zit boordevol leuke weetjes! Ontdek ze al speurend en spelend bij Buitencentrum Boomkroonpad. Leuk voor kinderen van 7-10 jaar.

Een boswachter wijst iets in het bos aan aan een groep kinderen

Hulpboswachter van het Boomkroonpad

Ben jij uit het goede hout gesneden? Met het Hulpboswachtershandboek en een hulpboswachtersjas vol met gadgets ontdek je de Hondsrug.

€ 5
Twee kinderen kijken door hun verrekijker van achter een omgevallen boom

Indianenpad bij Buitencentrum Boomkroonpad

Ben jij een stoere meid of jongen die graag op onderzoek gaat in het bos? En wil je voor één dag een echte indiaan zijn? Neem het Indianenpad bij Buitencentrum Boomkroonpad en ga op zoek naar de HotemeTotem.

€ 5
Een kind zit tussen de takken van een boom in het speelbos en kijkt op

Kabouterpad bij het Boomkroonpad

Kom kabouters zoeken! Loop het Kabouterpad bij Buitencentrum Boomkroonpad en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

€ 0 € 5.00
jongen op het kabouterpad

Kinderfeestje bij het Boomkroonpad

Vier je verjaardag in het bos! Staatsbosbeheer zorgt voor een spannend verjaardagsfeest in Buitencentrum Boomkroonpad. Kijk hier voor de mogelijkheden.

kinderen op Boomkroonpad, Hondsrug

Natuurspeurtocht bij Buitencentrum Boomkroonpad

Kom een speurtocht doen bij Buitencentrum Boomkroonpad op de Hondsrug. Ga bijvoorbeeld op zoek naar spechten. Leuk voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

€ 3
wandelaars in bos Hondsrug

Pixi: volg de flonkeringen in de Drentse duisternis

De Pixi is een unieke ervaring waar kunst, techniek en natuur samenkomen. Kom het beleven tijdens een avondwandeling door de Drentsche bossen en volg de flonkeringen.

€ 14.50 € 12.50
Lampjes van de Pixi, een lichtkunstwerk op de Hondsrug. Photo by Knelis.

Schoolreisje naar het Boomkroonpad

Kom op schoolreisje naar het Boomkroonpad! Kies uit de vast schoolarrangementen of maak een schoolreisje op maat. Lees hier meer over de mogelijkheden.

kinderen in speelbos Hondsrug

Vergaderen in Buitencentrum Boomkroonpad

Vergaderen op een inspirerende locatie, midden in de natuur. Dat kan bij Buitencentrum Boomkroonpad. Lees hier meer over arrangementen en prijzen.

een groep mensen vergadert in het bos

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten