Grevelingen

Zilte lucht, zandplaten, land- en kustvogels en shetlandpony’s. Op de Grevelingen komt het mooiste van zoet en zout samen.

Over de Grevelingen

In de Grevelingen beheert Staatsbosbeheer ook een aantal natuur- en recreatiegebieden in opdracht van het Natuur- en recreatieschap Zuidwestelijke Delta. Lees meer op heerlijkbuiten.nl.

Brouwersdam

De Brouwersdam toont een knap staaltje Hollandse waterwerken en vormt de verbinding tussen Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland. Door de bouw van de dam ontstond het Grevelingenmeer. Je kunt hier fantastisch wind- en brandingsurfen, kitesurfen en duiken, maar ook beachvolleyballen of beachvoetbal spelen. Lees meer over de Brouwersdam.

De Punt

Vlakbij Ouddorp ligt De Punt van Goeree, de poort naar de Brouwersdam. Een gebied met bunkers en een spannend belevingsbos. Hier ontdek je de natuur en vind je uitdagingen zoals een pad door de waterplas, dat soms onder water ligt. De Bunkerroute loopt langs door bunkers uit de Tweede Wereldoorlog, die toegankelijk zijn voor publiek. Lees meer over De Punt.

Grevelingendam

De Grevelingendam verbindt Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland aan de oostkant van het Grevelingenmeer. Door het ondiepe water bij het strand is het een perfecte plek voor kinderen om te zwemmen en voor beginnende surfers. Voor hondenbezitters is er een speciale route en zijn er twee losloopgebieden. Lees meer over de Grevelingendam.

Slikken van Flakkee

De Slikken van Flakkee liggen op het Goeree-Overflakkee, ten zuidwesten van Dirksland. Dit gebied is een lust voor natuurliefhebbers want de natuur heeft hier vrij spel. Slikken, vallen onder invloed van de getijden droog bij laag water en lopen onder water bij hoogwater. Het gebied is rijk aan plantensoorten en een vogelbroed- en overwinteringsgebied. Lees meer over Slikken van Flakkee.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten