Contact

Grevelingen

Zilte lucht, zandplaten en land- en kustvogels. Op de Grevelingen komt het mooiste van zoet en zout samen.

Activiteiten

De Grevelingen biedt verschillende activiteiten en excursies voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staan er geen activiteiten gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Wil je met collega's, familie of vrienden een excursie plannen? Geef je wensen door via het aanvraagformulier. De boswachter neemt dan contact met je op en kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Wil je een evenement organiseren in de Grevelingen? Meld je dan liefst minimaal 4 weken van te voren aan bij de boswachter via dit formulier.

Toon op kaart

Huifkartocht over de Slikken van Flakkee

€ 7.50 € 6.00

Spring op de huifkar en speur samen met de gids van Staatsbosbeheer naar de reeën, heckrunderen en Fjordenpaarden op de vlaktes van de Slikken van Flakkee. Camera mee, want de kans dat je ze spot is groot!

 • Excursies
fjordenpaarden in de Grevelingen

Ontdek de Kabbelaarsbank Grevelingen

€ 5.00 € 2.50

Ga mee op wandelexcursie door de Kabbelaarsbank en ontdek van alles over dit natuurgebied aan de Grevelingen. Een ontdekkingstocht voor jong en oud!

 • Excursies
Grevelingenmeer

Zeehonden van het Grevelingenmeer

€ 25.00

Stap in de open sloep en vaar met de gids van Staatsbosbeheer langs de zeehonden van het Grevelingenmeer. Onderweg geniet je van de uitzichten op de eilanden en ontdek je van alles over het gebied en de zeehonden.

 • Excursies
 • Dieren
zeehond op het strand

Perfect Earth Animals Kids excursie

€ 5.00 € 2.50

Kom met je kinderen naar de Grevelingen en speur samen naar de verstopte digitale dieren en natuurlijk de echte dieren die hier leven. Een wandeling voor het hele gezin, waarbij de kinderen met behulp van een kaart en de boswachter de route bepalen... Een Buitengewone Belevenis!

 • Voor kinderen
Perfect Earth Animals app

Nachtwandeling over de Kabbelaarsbank

€ 5.00 € 2.50

Tijdens deze nachtwandeling over de Kabbelaarsbank beleef je de overgang van dag naar nacht in de natuur. Wat verandert er als het gaat schemeren? Welke dieren verdwijnen er en welke dieren komen tevoorschijn?

 • Avond en nacht
 • Excursies
Brandende lantaarn op boomstronk in een donker bos

Natuurexcursie Kabbelaarsbank

€ 5.00

Ga mee op natuurexcursie door de Kabbelaarsbank en leer alles over de flora en fauna van dit gebied.

 • Excursies
Grevelingenmeer

Orchideeën van de Hompelvoet

€ 15.00

De Hompelvoet heeft een jonge maar rijke historie in de Grevelingen. Ga samen met de gids op zoek naar de zeer zeldzame herfstschroeforchis.

 • Excursies
herfstschroeforchis

De Grote Vijf Grevelingen - ree en zeehond - Goeree-Overflakkee

€ 45.00 € 37.50

Ga op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en scoor de 5 wilde dieren van Nederland! In de Grevelingen speur je naar zeehonden en reeën. Je start met een tocht in de excursiewagen over de Slikken en eindigt met een vaartocht.

 • Excursies
 • Dieren
Ree in het gras

De Grote Vijf Grevelingen - zeehond en ree - Schouwen-Duiveland

€ 45.00 € 37.50

Ga op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en scoor de 5 wilde dieren van Nederland! In de Grevelingen speur je naar zeehonden en reeën. Je start met een vaartocht en eindigt met een tocht in de excursiewagen over de Slikken.

 • Dieren
 • Excursies
zeehonden rusten op golfbreker

Bloemen van de Veermansplaat

Stap aan boord van de schip Branta en laat je afzetten op één van de eilanden in de Grevelingen, de Veermansplaat. Mak met de gids een stevige wandeling en geniet van een bloemenzee van frisgroen zeekraal en verschillende soorten orchideeën. Een Buitengewone Belevenis!

 • Excursies
grasland met orchideen

Vergaderen in Informatiecentrum Grevelingen

Vergaderen op een inspirerende locatie, midden in de natuur. Dat kan in Informatiecentrum Grevelingen. Lees hier meer over arrangementen en prijzen.

 • Voor bedrijven
informatiecentrum grevelingen