De Pelen

Water, heide, zandruggen, berken en open vlaktes begroeid met pijpenstrootje. De Pelen is een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars.

Activiteiten

De Pelen biedt verschillende activiteiten en excursies aan voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staat er niets gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Wil je met collega's, familie of vrienden een excursie plannen? Geef je wensen door via het aanvraagformulier. De boswachter neemt dan contact met je op en kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Snertwandeling in De Pelen

Ontdek de winterse Pelen tijdens een frisse snertwandeling. Na afloop kun je genieten van een hete kop soep bij de vuurkorf. Schrijf je hier in.

€ 10.00 € 7.50
Een meisje drinkt warme soep uit een soepkop

Winterstiltewandeling in de Groote Peel

Geniet van de stilte en de mooie natuur tijdens deze winterse stiltewandeling door Nationaal Park De Grote Peel.

€ 5.00
wandelen in De Groote Peel

Peel Ontdektochten

Prikkel je zintuigen en ga mee op ontdektocht door De Groote Peel. In elk seizoen valt er van alles te zien, horen, ruiken en voelen in de natuur. Leuk om te doen met het hele gezin!

€ 5 € 3,50
meisje bekijkt insect in potje

Eindejaarswandeling door De Groote Peel

Sluit het jaar goed af met een winterse wandeling van 12 km door De Groote Peel. Met een kop soep en broodje knakworst na afloop. Meld je hier aan.

€ 10.00 € 7.50
De zon schijnt tussen bomen door die zijn bedekt met sneeuw

Speuren naar sporen in de Groote Peel

Ook in de winter is er genoeg te beleven in de natuur. Dus doe je jas aan, muts op en ga mee naar buiten! Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer ga je op zoek naar diersporen.

€ 5 € 3,50
Een boswachter laat een kind een meeuwenei zien

sPEELse expeditie in De Groote Peel

Kom samen met je kinderen wandelen in de weidse natuur van het Nationaal Park De Groote Peel. Onderweg doe je allerlei sPEELse opdrachten. Vanaf 8 jaar.

€ 5 € 3,50
Een jongen met een blinddoek voelt aan een tak in het bos

Peel Ontdektocht Vogels in de winter

Prikkel je zintuigen en ga mee op ontdektocht door De Groote Peel in de winter. We zien hoe vogels de winter doorkomen en leren hoe we de vogels kunnen helpen. Leuk om te doen met het hele gezin!

€ 5 € 3,50
meisje bekijkt insect in potje

Vogels kijken in De Groote Peel

Pak je verrekijker en ga mee op zoek naar de vogels van De Groote Peel. De gids weet je precies te vertellen welke vogels je ziet. En elk seizoen heeft zijn eigen soorten.

€ 5.00 € 3.50
Uitkijkpunt in natuurgebied De Pelen

Erwtensoep trail

Op 14 januari kun je het nieuwe jaar op sportieve wijze inluiden met deze Erwtensoep trail bij de Brabantse Kluis. Je loopt door prachtig natuurgebied 'de Biezen'. Kies uit trails van 10 of 20 km.

trailrunnen

Veentocht door De Groote Peel

Maak samen met de gids een stevige wandeling door De Pelen en ontdek het uitgestrekte veenlandschap. Na afloop staat koffie met Limburgse vlaai voor je klaar.

€ 10.00
Wandelaars in natuurgebied De Pelen

Vollemaanwandeling door De Groote Peel

Beleef de nacht en mystieke sfeer van De Pelen bij volle maan. Meld je aan voor een vollemaanwandeling met een gids van Staatsbosbeheer. Leuk voor het hele gezin, meld je hier aan!

€ 8.00 € 5.50
De volle maan schijnt tussen de takken van de bomen door

Dagje stappen in De Groote Peel

Lekker lang struinen door De Groote Peel. 15 kilometer dwalen langs de grensstreek tussen Limburg en Noord-Brabant. Meld je nu aan!

€ 7.50 € 7.50
Een groep staat aan de rand van het meer te kijken naar de natuur bij zonsondergang

Workshop natuurfotografie in De Groote Peel - Zonsondergang en avondschemering

Volg een workshop natuurfotografie met fotograaf Nando Harmsen in de Pelen en leer de zonsondergang fotograferen. Inclusief digitale reader als handig naslagwerk!

€ 55.00
de-pelen-workshop-natuurfotografie-avond

Workshop natuurfotografie in De Groote Peel - Voor dag en dauw

Kom vroeg uit de de veren om van fotograaf Nando Harmsen alles te leren over natuurfotografie bij zonsopkomst in De Pelen. Inclusief digitale reader als handig naslagwerk!

€ 55.00
de-pelen-workshop-natuurfotografie-avond

Workshop natuurfotografie in De Groote Peel - Nachtfotografie

Altijd al willen leren fotograferen in het donker? Kom in de avond naar De Pelen en volg een workshop natuurfotografie met fotograaf Nando Harmsen. Inclusief digitale reader als handig naslagwerk!

€ 55.00
Natuurfotografie workshop de Pelen nacht

Bedrijfsuitje: struinen in De Pelen

Toe aan rust, stilte en een onvergetelijke belevenis in de buitenlucht? Ga met je collega’s op ontdekkingstocht door de ongerepte natuur van De Pelen.

Natte graslanden in natuurgebied De Pelen

Bedrijfsuitjes in de Groote Peel

Lekker naar buiten met je team of collega's? Kom naar Buitencentrum De Pelen voor de leukste bedrijfsuitjes in het groen!

Een man zaagt een jonge den om in een natuurgebied

Dagje uit: wandelen in De Pelen

Wil je met familie of collega’s de natuur in De Pelen ontdekken? Maak dan een Turfstekerstocht, samen met een boswachter. Kijk hier voor meer informatie.

Bunker aan het Peelkanaal in natuurgebied De Pelen

Ga op pad met de boswachter door De Pelen

Een buitenles voor leerlingen van Middelbaar en Hoger Onderwijs, waarbij het thema aangesloten kan worden op bepaalde vakken. Vraag naar de mogelijkheden.

Een boswachter leert een groep kinderen en hun ouders in het bos over de natuur

Het geheim van roversbende De Zwarte Raven

Ontdek het geheim van roversbende De Zwarte Raven in De Pelen! Een leuk uitje voor grote groepen kinderen. Kijk hier voor meer informatie.

grote vijf marshmellow

Kabouterpad bij Buitencentrum De Pelen

Kom kabouters zoeken! Loop het Kabouterpad bij Buitencentrum De Pelen en beleef allerlei spannende avonturen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

€ 5
Een meisje met kaboutermuts en schmink op haar wangen in het bos

Kinderfeestje bij Buitencentrum De Pelen

De leukste feestjes vier je buiten! Bij Buitencentrum De Pelen kun je allerlei kinderfeestjes organiseren. Kijk hier voor alle arrangementen.

Een boswachter laat iets zien in het bos aan een groepje jonge kinderen

NatuurWijs: met je klas op pad door De Pelen

Kom met je klas naar de Pelen en duik in de wereld van veen en turf. Leuk voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Kijk hier voor meer informatie.

Een boswachter wijst iets in het bos aan aan een groep kinderen

Ontdek- en speurtochten in De Groote Peel

Ontdek De Groote Peel met één van de doe- en ontdektochten bij Buitencentrum De Pelen. Een fijne middag buiten voor stoere jongens en meiden van alle leeftijden!

Een jongetje wijst iets aan twee andere kinderen aan in het bos

Op pad met de Billy Bel Doekoffer – De Pelen

Beleef de natuur met de Billy Bel Doekoffer bij Buitencentrum De Pelen! Leuk voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Kijk hier voor meer informatie.

Twee kinderen kijken door hun verrekijker van achter een omgevallen boom

Teambuilding: een dagje boswachter in de Pelen

Kruip in de huid van de boswachter en proef het echte buitenleven! Ga mee en maak kennis met het werk, de dieren en de planten die leven in De Pelen.

boswachter met verrekijker in avondzon

Vergaderen in Buitencentrum De Pelen

Vergaderen op een inspirerende locatie, midden in de natuur. Dat kan bij Buitencentrum De Pelen in Limburg. Lees hier meer over arrangementen en prijzen.

Een bedrijf vergadert in een theateropstelling in natuurgebied De Pelen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten