De Pelen

Water, heide, zandruggen, berken en open vlaktes begroeid met pijpenstrootje. De Pelen is een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars.

Activiteiten

De Pelen biedt verschillende activiteiten en excursies aan voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staat er niets gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Wil je met collega's, familie of vrienden een excursie plannen? Geef je wensen door via het aanvraagformulier. De boswachter neemt dan contact met je op en kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Peelpodium 2017: muziek & theater in De Groote Peel

Het Peelpodium, dat is muziek en theater door én voor de streek. Bekijk hier welke artiesten in 2017 het amfitheater van het buitencentrum betreden!

Meer informatie
muziek op Peelpodium

Peel Ontdektochten

Prikkel je zintuigen en ga mee op ontdektocht door De Groote Peel. In elk seizoen valt er van alles te zien, horen, ruiken en voelen in de natuur. Leuk om te doen met het hele gezin!

Meer informatie
meisje bekijkt insect in potje

Veentocht door De Groote Peel

Maak samen met de gids een stevige wandeling door De Pelen en ontdek het uitgestrekte veenlandschap. Na afloop staat koffie met Limburgse vlaai voor je klaar.

Meer informatie
Wandelaars in natuurgebied De Pelen

Vollemaanwandeling door De Groote Peel

Beleef de nacht en mystieke sfeer van De Pelen bij volle maan. Meld je aan voor een vollemaanwandeling met een gids van Staatsbosbeheer. Leuk voor het hele gezin, meld je hier aan!

Meer informatie
De volle maan schijnt tussen de takken van de bomen door

Excursie natuuromvorming in de Mariapeel

In de Horster Driehoek, Mariapeel, krijgt de natuur een impuls. In deze excursie krijg je een uniek kijkje in een verborgen hoogveengebied en hoor je van de boswachter alles over deze natuuromvorming.

Meer informatie
Moeras in natuurgebied De Pelen

Historische wandeling rond ’t Elfde

Ontdek de geschiedenis van De Pelen met een wandeling rondom ’t Elfde. De gids laat je alle sporen van de turfstekerperiode zien.

Meer informatie
Moeras in natuurgebied De Pelen

sPEELse expeditie in De Groote Peel

Kom samen met je kinderen wandelen in de weidse natuur van het Nationaal Park De Groote Peel. Onderweg doe je allerlei sPEELse opdrachten. Vanaf 8 jaar.

Meer informatie
Een jongen met een blinddoek voelt aan een tak in het bos

Workshop natuurfotografie in De Groote Peel - 50-plus

Speciaal voor 50 plussers: volg de workshop natuurfotografie in De Pelen en leer de kneepjes van het vak. Ook geschikt voor mindervaliden!

Meer informatie
de-pelen-workshop-natuurfotografie

Workshop Mindfulness & Meditatie in De Groote Peel

Maak kennis met mindfulness, meditatie en ontspanningstechnieken in Buitencentrum De Pelen. Docente Marjo van Ginderen neemt je op een toegankelijke manier mee in de wereld van ontspanning en rust. Ook toegankelijk met een lichamelijke beperking.

Meer informatie
Buitencentrum De Pelen

Workshop natuurfotografie in De Groote Peel - voor dag en dauw

Stap 8 oktober vroeg uit de veren om alles te leren over natuurfotografie bij zonsopkomst in De Pelen. Inclusief digitale reader als handig naslagwerk!

Meer informatie
de-pelen-workshop-natuurfotografie-avond

Dagje stappen in De Groote Peel

Lekker lang struinen door De Groote Peel. 15 kilometer dwalen langs de grensstreek tussen Limburg en Noord-Brabant. Meld je nu aan!

Meer informatie
Een groep staat aan de rand van het meer te kijken naar de natuur bij zonsondergang

Met opa en oma naar buiten in De Groote Peel

Kom naar de grootouder-kleinkind natuurmiddag bij Buitencentrum De Pelen. Samen een middag de natuur in, knutselen en nog veel meer. Een gezellige middag buiten!

Meer informatie
Een jongetje wijst iets aan twee andere kinderen aan in het bos

Kinderfilm Uilenbal - De Groote Peel

Kom met je kinderen naar Buitencentrum De Pelen voor de vertoning van de kinderfilm Uilenbal. Een film over vriendschap tussen Meral van 8 en muis Piepiep. Voorafgaand is er een speurtocht naar diersporen, inclusief uilenbal pluizen.

Meer informatie
uilenbal poster uitsnede

Kabouterfeest in de Groote Peel

Ouders met kleuterkabouters opgelet: de kabouters in De Groote Peel houden wel van een feestje. En dat vieren ze natuurlijk op het kabouterpad. Kijk in welk seizoen jouw kleuter het liefst mee wil feesten!

Meer informatie
meisje met kaboutermuts

Workshop natuurfotografie in De Groote Peel - Nacht

Altijd al willen leren fotograferen in het donker? Volg de workshop natuurfotografie in De Pelen en leer de kneepjes van het vak. Ook geschikt voor mindervaliden!

Meer informatie
Natuurfotografie workshop de Pelen nacht

Vogels kijken in De Groote Peel

Pak je verrekijker en ga mee op zoek naar de vogels van De Groote Peel. De gids weet je precies te vertellen welke vogels je ziet. En elk seizoen heeft zijn eigen soorten.

Meer informatie
Uitkijkpunt in natuurgebied De Pelen

Snertwandeling in De Pelen

Ontdek de winterse Pelen tijdens een frisse snertwandeling. Na afloop kun je genieten van een hete kop soep bij de vuurkorf. Schrijf je hier in.

Meer informatie
Een meisje drinkt warme soep uit een soepkop

Eindejaarswandeling door De Groote Peel

Sluit het jaar goed af met een winterse wandeling van 12 km door De Groote Peel. Met een kop soep en broodje knakworst na afloop. Meld je hier aan.

Meer informatie
De zon schijnt tussen bomen door die zijn bedekt met sneeuw

Bedrijfsuitje: struinen in De Pelen

Toe aan rust, stilte en een onvergetelijke belevenis in de buitenlucht? Ga met je collega’s op ontdekkingstocht door de ongerepte natuur van De Pelen.

Meer informatie
Natte graslanden in natuurgebied De Pelen

Bedrijfsuitjes in de Groote Peel

Lekker naar buiten met je team of collega's? Kom naar Buitencentrum De Pelen voor de leukste bedrijfsuitjes in het groen!

Meer informatie
Een man zaagt een jonge den om in een natuurgebied

Dagje uit: wandelen in De Pelen

Wil je met familie of collega’s de natuur in De Pelen ontdekken? Maak dan een Turfstekerstocht, samen met een boswachter. Kijk hier voor meer informatie.

Meer informatie
Moeras in natuurgebied De Pelen

Ga op pad met de boswachter door De Pelen

Een buitenles voor leerlingen van Middelbaar en Hoger Onderwijs, waarbij het thema aangesloten kan worden op bepaalde vakken. Vraag naar de mogelijkheden.

Meer informatie
Een boswachter leert een groep kinderen en hun ouders in het bos over de natuur

Het geheim van roversbende De Zwarte Raven

Ontdek het geheim van roversbende De Zwarte Raven in De Pelen! Een leuk uitje voor grote groepen kinderen. Kijk hier voor meer informatie.

Meer informatie
grote vijf marshmellow

Kabouterpad bij Buitencentrum De Pelen

Kom kabouters zoeken! Loop het Kabouterpad bij Buitencentrum De Pelen en beleef allerlei spannende avonturen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

Meer informatie
Een meisje met kaboutermuts en schmink op haar wangen in het bos

Kinderfeestje bij Buitencentrum De Pelen

De leukste feestjes vier je buiten! Bij Buitencentrum De Pelen kun je allerlei kinderfeestjes organiseren. Kijk hier voor alle arrangementen.

Meer informatie
Een boswachter laat iets zien in het bos aan een groepje jonge kinderen

NatuurWijs: met je klas op pad door De Pelen

Kom met je klas naar de Pelen en duik in de wereld van veen en turf. Leuk voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Kijk hier voor meer informatie.

Meer informatie
Een boswachter wijst iets in het bos aan aan een groep kinderen

Ontdek- en speurtochten in De Groote Peel

Ontdek De Groote Peel met één van de doe- en ontdektochten bij Buitencentrum De Pelen. Een fijne middag buiten voor stoere jongens en meiden van alle leeftijden!

Meer informatie
Een jongetje wijst iets aan twee andere kinderen aan in het bos

Op pad met de Billy Bel Doekoffer – De Pelen

Beleef de natuur met de Billy Bel Doekoffer bij Buitencentrum De Pelen! Leuk voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Kijk hier voor meer informatie.

Meer informatie
Twee kinderen kijken door hun verrekijker van achter een omgevallen boom

Teambuilding: een dagje boswachter in de Pelen

Kruip in de huid van de boswachter en proef het echte buitenleven! Ga mee en maak kennis met het werk, de dieren en de planten die leven in De Pelen.

Meer informatie
boswachter met verrekijker in avondzon

Vergaderen in Buitencentrum De Pelen

Vergaderen op een inspirerende locatie, midden in de natuur. Dat kan bij Buitencentrum De Pelen in Limburg. Lees hier meer over arrangementen en prijzen.

Meer informatie
Een bedrijf vergadert in een theateropstelling in natuurgebied De Pelen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten