Bommelerwaard

Bomen die met de voeten in het water staan, uiterwaarden vol watervogels en oude verdedigingswerken. De Bommelerwaard is gemaakt door Maas en Waal.

Zwerven door de Bommelerwaard

Niet boven de rivieren, niet onder de rivieren, maar er middenin. De Bommelerwaard wordt omarmd door de kronkels van Maas en Waal. Het water werd vroeger vervloekt als het land weer eens overstroomde, gezegend als de oogsten rijk waren.

De Bommelerwaard nu? Dat zijn natte ooibossen, waar de bomen met hun voeten in het water staan, graslanden met uitbundig bloeiende bloemen en uiterwaarden vol weide- en watervogels.

De Bommelerwaard is een dynamisch en robuust natuurgebied mét een belangrijk deel Nederlandse cultuurhistorie. De verdedigingswerken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie - met als klapper Slot Loevestein -  laten zien hoe wij vroeger het water gebruikten om de vijand weg te houden.

Zwerf over kronkelende dijkjes, langs oude rivierarmen en het punt waar Waal en Maas elkaar nét niet raken. Beleef het kloppende hart van Nederlands rivierenlandschap.

Steun natuur bij jou in de buurt

Boswachter Dianne Renders: "Investeer in de Natuurexpeditie bij Slot Loevestein, zodat kinderen oneindig kunnen struinen, ontdekken, leren en beleven!. Kijk op Buitenfonds.nl en doe mee."

Boswachter Dianne Render
Boswachter van dit gebied
Dianne Renders
d.renders@staatsbosbeheer.nl
0418-592411

Wat zegt de boswachter?