Contact

Jongerenraad

Jongeren met een passie voor natuur denken met Staatsbosbeheer mee over de natuur van de toekomst.

bekijk het filmpje bekijk het filmpje

Natuurbeschermers van de toekomst

“Jongeren zijn de natuurbeschermers van de toekomst”, wordt vaak gezegd. Maar waarom zouden ze niet nu al actief meedenken over natuurbescherming? Staatsbosbeheer laat zich graag adviseren door de Jongerenraad, een enthousiaste en diverse groep van scholieren, studenten en young professionals van 18 tot 28 jaar oud met een passie voor natuur.

Wat doet de Jongerenraad?

De Jongerenraad adviseert Staatsbosbeheer gevraagd en ongevraagd over diverse vraagstukken. Daarvoor spreken de leden met belanghebbenden. Bijvoorbeeld door straatinterviews te houden of een wilderniscafé te organiseren. Hun adviezen aan de directeur van Staatsbosbeheer zijn creatief en divers van vorm. Van een filmpje tot een presentatie en van een rapport tot een productplan. Daarmee krijgt Staatsbosbeheer beter inzicht in hoe jongeren natuur beleven en betrokken zijn bij natuur.  

Diversiteit en klimaat

In 2017 heeft de Jongerenraad zich bijvoorbeeld gebogen over het thema etnisch-culturele diversiteit bij Staatsbosbeheer. En vooral: hoe kunnen we die vergroten? De raad werkte 14 ideeën uit om de etnisch-culturele diversiteit onder boswachters te vergroten.

In 2019 stond onder meer het thema Klimaat op de agenda. De Jongerenraad stelde 10 stellingen op. De belangrijkste conclusie: Staatsbosbeheer moet als grootste terreinbeheerder van Nederland voorop lopen bij het uitvoeren van klimaatdoelen.

Wie zitten in de Jongerenraad?

In de Jongerenraad hebben op dit moment de volgende leden zitting: Anne ten Berge, Ishvar Lalbahadoersing, Johannes van der Poel, Kimberley Roersma, Marit Kamp, Mohammed Kechouh, Nienke van Ittersum, Quiniver Tuinder, en Zwanet Herbert. Hieronder stellen zij zich voor.

Meer zien van de Jongerenraad?

Volg ons op Instagram

Anne ten Berge

Mijn naam is Anne. Het is leuk om met een diverse groep over natuurproblemen te sparren en innovatieve oplossingen te bedenken. Ik vind het belangrijk jongeren enthousiast en bewust te maken over de natuur, voor deze verbinding zet ik mij graag in. Als zij meer verbonden zijn kunnen ze er ook meer van genieten en ervoor zorgen dat het behouden blijft.

Zwanet Herbert

Als boerendochter merk ik dat er verschillende meningen zijn over het landgebruik en de natuur. De jongeren zijn in deze discussie zelden actief betrokken. Zelf kan ik enorm plezier en ontspanning uit de natuur rondom mij heen halen. Ik wil mij inzetten om het besef en de waardering bij andere jongeren te stimuleren en hun kijk op de natuur een stem te geven.

Nienke van Ittersum

Mijn naam is Nienke van Ittersum. Ik loop al 24 jaar rond op deze planeet met een grote liefde voor de natuur. Wat er op dit moment allemaal speelt rondom het milieu, maakt me bezorgd en ontzettend gemotiveerd tegelijk. Ik wil graag mee werken aan oplossingen en ideeën. In de Jongerenraad wil ik deze motivatie uitdragen en zo jonge mensen meer verbonden laten voelen met onze mooie natuur!

Marit Kamp

Ik ben opgegroeid in een groene omgeving op het Brabantse platteland. Deze persoonlijke ervaring en leermogelijkheden gun ik ook graag andere jongeren. Met mijn deelname in de Jongerenraad wil ik een bijdrage leveren aan het leggen van verbinding tussen kinderen, jeugd en jongeren bij hun natuurlijke omgeving.

Mohammed Kechouh

Ik ben Mohammed Kechouh, het oudste lid van de Jongerenraad. De Jongerenraad is belangrijk, omdat het laat horen wat jongeren van de natuur vinden. Het leukst aan de raad vind ik de uitdagende opdrachten rond actuele thema's. Ook wordt er echt naar je geluisterd. Ik zou nog meer impact willen hebben met de raad en natuur dichtbij jongeren brengen.

Ishvar Lalbahdoersing

Ik ben Ishvar Lalbahdoersing. Ik vind de jongerenraad vooral een goed platform om de jongeren in te laten zien waarom de natuur zo waardevol is. Door mijn steentje bij te dragen hoop ik mee te werken aan een actievere houding van jeugd in relatie tot de natuur.

Saskia van Otterloo

Mijn naam is Saskia van Otterloo, ik ben 26 jaar oud en werk bij een waterschap. Ik ben geïnteresseerd in de relatie tussen mens en natuur en ik kijk er naar uit om samen met de jongerenraad anderen te enthousiasmeren voor natuur en haar verschillende functies, om zo meer begrip en bewustzijn over duurzaamheid te creëren bij Nederlandse jongeren.

Johannes van der Poel

Van kinds af aan heb ik al een liefde voor natuurlijke omgevingen. Staatsbeheer investeert in haar drie B's die staan voor: beschermen, benutten en beleven van de natuur. Met een divers en actief team geven wij Staatsbosbeheer hier frisse adviezen over. Wij jongeren zijn de natuurbeschermers van de toekomst en daarom denk ik graag nu al actief mee!

Kimberley Roersma

Mijn naam is Kimberley Roersma en tot op de dag van vandaag vind ik het ongelofelijk zonde dat er weinig jongeren zich bewust zijn van de (Nederlandse) natuur. De natuur is de thuis en de basis van alles en iedereen. Het natuurthema speelt voor mij zowel privé als zakelijk een belangrijke rol. Mijn passie is groot, divers en dat samen met mijn enthousiasme deel ik graag met andere jongeren!

Quiniver Tuinder

De natuur is niet alleen prachtig, boeiend en inspirerend, maar ook enorm belangrijk voor ieders gezondheid en welzijn. In de jongerenraad help ik met het onder de aandacht brengen van natuurgebieden onder jongeren. Zodat ook zij er lekker van kunnen genieten en kunnen zien hoe bijzonder, waardevol en kwetsbaar deze is.

Contact

Volg ons op Instagram