Natuurlijk herdenken

As verstrooien

Staatsbosbeheer biedt gelegenheid voor het verstrooien van as als vorm van natuurlijk herdenken. Nabestaanden kunnen contact opnemen met de Stichting Natuurlijk Herdenken over de mogelijkheden.

Hoog Buurlo of Eelerberg

Voor het verstrooien van de as van een overledene stelt Staatsbosbeheer een bos ter beschikking. Deze plekken zijn zeer geschikt voor natuurlijk herdenken. Het gebied is rustig en heeft een eeuwenoude geschiedenis. Behalve bossen liggen er heidevelden waar schaapskuddes grazen.

We hebben zelfs twee gebieden die hiervoor speciaal zijn aangemerkt voor het verstrooien van as: Hoog Buurlo op de Veluwe (bij Apeldoorn) en Eelerberg op de Sallandse Heuvelrug (bij Hellendoorn). Maar asverstrooiing op andere locaties kan ook. Nabestaanden kunnen hierover contact opnemen met de Stichting Natuurlijk Herdenken. Na overleg kunnen nabestaanden de as zelf verstrooien of de Stichting Natuurlijk Herdenken kan dit voor hen doen, rekening houdend met hun wensen. Meer informatie vindt u op de website van de Stichting Natuurlijk Herdenken.

Meer informatie

Voor meer informatie over het verstrooien van as in Hoog Buurlo, Eelerberg of in een ander natuurterrein van Staatsbosbeheer kunt u terecht bij de Stichting Natuurlijk Herdenken via: