Contact

Beleef de bronst

De bronst: het einde van de zomer, het edelhert gaat op zoek naar de liefde. Beleef de bronsttijd samen met de boswachter op de Veluwe of in de Oostvaardersplassen.

Burlende edelherten

In september en oktober gaan de edelherten op zoek naar liefde: het is paartijd, ook wel bronst genoemd. De mannetjes laten in deze periode hun lokroep horen, het burlen, en strijden op vele manieren om de vrouwtjes. Beleef de bronst bij Staatsbosbeheer: wandelend over de bosrijke Veluwe, of vanuit de kar in de uitgestrekte Oostvaardersplassen.

Bronst 2020

De bronst voor 2019 zit er weer op. Wil je als eerste op de hoogte gesteld worden van de excursies voor 2020? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief, dan krijg je bericht zodra de excursies weer te boeken zijn. Aanmelden nieuwsbrief

Veluwe - Ugchelse Bos

In het Ugchelse Bos kun je kiezen uit een ochtend- en avondwandeling. Luister goed, het burlen galmt hier door het bos. Met een beetje geluk kruist een edelhert ook je pad...

Veluwe - Hoog Buurlo

Beleef de bronst bij zonsopkomst op de heidevelden van Hoog Buurlo. Een stevige wandeling waarbij de gids zich laat leiden door het geluid van burlende edelherten. En met een beetje geluk doemt er eentje op uit de grondmist... Na afloop staat een welverdiend ontbijt voor je klaar.

Veluwe - Radio Kootwijk

Dwaal een avond mee met de gids door de bossen en stuifzanden van Radio Kootwijk, en laat je verrassen door het imposante burlen van de mannelijke edelherten. Een luisterexcursie op een prachtig stukje Veluwe.

Veluwe - Vierhouten

Maak met de gids een stevige avondwandeling door de uitgestrekte bossen bij Vierhouten en beleef de bronst. Bij het vallen van de avond breekt bij de mannelijke edelherten het burlen los. Vooral met een koude nacht weet je niet wat je hoort!

Oostvaardersplassen - vanaf Almere

Beleef de bronst in de Oostvaardersplassen aan de Almeerse zijde. Na een koude nacht zijn de mannelijke edelherten op dreef met burlen en hindes verleiden. Na afloop staat een kop warme chocolademelk voor je klaar. De ochtendexcursie kun je uitbreiden met een brunch.

Oostvaardersplassen - vanaf Lelystad

Ontdek de bronst in de Oostvaardersplassen vanaf de Lelystadse zijde. Naast de reguliere excursies met de ecokar bieden we ook exclusievere varianten: een bronsttocht inclusief wilddiner, of de fotosafari waar je in klein gezelschap op pad gaat om de bronst op foto vast te leggen.