Beleef de bronst

De bronst: het einde van de zomer, het edelhert gaat op zoek naar de liefde. Beleef de bronsttijd samen met de boswachter op de Veluwe of in de Oostvaardersplassen.

Meer weten?

Burlende edelherten

In september en oktober gaan de edelherten op zoek naar liefde: het is paartijd, ook wel bronst genoemd. De mannetjes laten in deze periode hun lokroep horen, het burlen, en strijden op vele manieren om de vrouwtjes. Beleef de bronst bij Staatsbosbeheer: wandelend over de bosrijke Veluwe, of vanuit de kar in de uitgestrekte Oostvaardersplassen.

Bronstexcursies 2021 zijn VOL
Vanaf 23 augustus 12.00 uur waren de bronstexcursies op deze pagina te boeken. De meeste excursies waren binnen enkele minuten al uitverkocht. Door de drukte op de website en omdat er meer mensen mee wilden dan dat er plekken waren, hebben we helaas veel mensen moeten teleurstellen. Er is geen reservelijst of wachtlijst.  

Meld je aan voor onze nieuwsbrief Bericht van de boswachter, dan krijg je als eerste bericht als de exacte data voor de bronstexcursies van 2022 bekend zijn.

Kom luisteren op de Veluwe

Beleef de bronst op de Veluwe. Een stevige wandeling waarbij de gids zich laat leiden door het geluid van burlende edelherten. Vooral voor of na een koude nacht weet je niet wat je hoort! De excursies worden 's ochtends en 's avonds gegeven. Bij de ochtendexcursies is het ontbijt zelfs inbegrepen.

Bekijk alle tochten op de Veluwe

Beleef het in de Oostvaardersplassen

Beleef de bronst in de Oostvaardersplassen vanuit de ecokar. Vooral in deze tijd van het jaar is het een ware belevenis! Naast de reguliere excursies bieden we ook exclusievere varianten: een bronsttocht inclusief high wine of high tea. Daarnaast is er bij enkele excursies ook een brunch bij te boeken.

Bekijk alle tochten in de Oostvaardersplassen

Meer dieren zien?

Uitkijkpunten Oostvaardersplassen