Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

Peelpodium 2018: muziek & theater in De Groote Peel

Het Peelpodium is muziek & theater door én voor de bewoners van de streek, in het amfitheater van Buitencentrum De Pelen. Sfeervolle optredens, van Folk tot Blues en van Zanggroep tot Smartlap. En perfect te combineren met een hapje en drankje op het gezellige terras na een wandeling in de natuur.

Laat je meevoeren door de volgende artiesten:

14 april - 21Boeket Blues Band
De 21Boeket blues band staat voor onversneden blues, instinctieve improvisatie, eerlijke emotie, swing en herkenning. Wees erbij, het wordt een mooie lange lenteavond in De Groote Peel!
Tijd: van 20.00 tot 22.00 uur

15 april - Kinderband Reintje en haar Voskes 
Deze kinderband uit Nederweert is enorm populair in het (Neder)weerterland. Zangeres Anouk Roost en haar muzikale vrienden spelen vrolijke kinderliedjes: meezingen, wiebelen en klappen mag!
Tijd: van 15.00 tot 15.45 uur

29 april - Trio Mari de Bijl
Boswachter, tekstschrijver en zanger Mari de Bijl brengt met Jan Willem Verhoeven en Theo Leupen Brabantse liedjes. Zijn inspiratie haalt Mari uit wat hij beleeft in de natuur. Humor en variatie! 
Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

10 mei - Festival Mijl op Zeven
Lekker swingen en chillen op Hemelvaartsdag doe je op het gloednieuwe muziekfestival Mijl op Zeven in De Groote Peel! Geniet een middag en avond lang van live muziek in de natuur. 

20 mei - Zanggroep Toffel Vier
Zanggroep Toffel Vier uit Asten brengt een breed repertoire aan liederen en zingen onder meer in het Brabants dialect. Gezellige meezingers gegarandeerd!
Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

21 mei - Zanggroep Tössedoôr
Tössedoôr is een kleine gemengde zanggroep uit Nederweert met accordeonmuziek. Nederlandstalige en limburgse liedjes uit moeders tijd komen naar voren waarbij iedereen wel moet meezingen.
Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

27 mei - Zanggroep Young Forever
Zanggroep Young Forever is een enthousiaste koor uit Nederweert Eind. Hun repertoire is veelzijdig: ontroerende ballades, swingende songs, pittige popnummers, maar ook sfeermuziek. Niet alleen Nederlands- en Engelstalig, maar ook in het Limburgs dialect.

Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

 

3 juni - Zanggroep Just for Fun
Just for Fun is een zanggroep van 8 personen waaronder 2 gitaristen. Ze spelen en zingen Nederlandse en Engelstalige liedjes. 

Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

 

10 juni - Mannenzanggroep Plezant
Mannenzanggroep Plezant komt uit Heeze en bestaat uit 10 zangers. Het repertoire bestaat voor een deel uit barbershop liedjes naast klassieke mannenkoornummers in het Nederlands en Engels.

Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

 

17 juni - Accordeonvereniging Spelo
Accordeonvereniging naam Spelo uit Ospel bestaat uit 11 spelers en een dirigente. Ze bestaan al 25 jaar en spelen muziek in allerlei genres.

Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

 

24 juni - Zanggroep Heisa
Een enthousiaste groep mannen en vrouwen die al ruim 20 jaar samen zingen. Het repertoire bestaat o.a. uit populaire liedjes uit de jaren 70 o.a. De Beatles, Abba, Eagles en traditionele gospelsongs.
Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

 

1 juli - Singersong met Tom, Anouk, Loes, Cyrill en Paul
Vijf muzikanten uit Nederweert staan unplugged op het Peelpodium en spelen, zingen en begeleiden zichzelf enkel en alleen op gitaar of keyboard.

Aanvang: vanaf 13.30 uur


15 juli - Gemengd zangkoor Corde et Animo
Met hart en ziel, dat betekent de naam Corde et Animo. Dat is dan ook wat het koor ieder keer probeert te doen tijdens een optreden: zingen met hart en ziel. Leden van het koor komen uit Someren en omgeving.

Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

 

24 juli - Poppentheater De Kleine Zon met Wolletje Tim
Een poppenspel waarin de warme winterjas van moeder schaap voor de poppenkast eindelijk afgeschoren wordt en Wolletje Tim intussen van alles beleeft. Als in het voorjaar moeder schaap geschoren moet worden, blijft Wolletje Tim, het lammetje, achter in de poppenkast. Buurvrouw Koe zou oppassen, toch?

Aanvang: 13.30 en 15.00 uur.

 

26 juli - Kindertheater ‘Kabouter Zibbedeus doet een wens…’
Kabouter Zibbedeus van Dibbe Dabbe en zijn lieve kaboutervrouwtje Lobelia leven erg gelukkig en tevreden in het kabouterbos. Op zijn verjaardag ziet kabouter Zibbedeus de tovervogel. Nu mag hij drie wensen doen. Maar hij heeft helemaal geen wensen. Hij heeft alles al dat zijn kleine kabouterhartje begeert. Als hij nu per ongeluk begint te wensen gaat alles mis...

Aanvang: 13.30 en 15.00 uur.

 

10 augustus - Straattheater Les Goulus, The Horsemen
Drie beroemde Franse ruiters waarvan we ons de namen even niet kunnen herinneren, voeren een dressuurdemonstratie uit waar Anke van Grunsven haar vingers bij af zou likken. En ondanks minder flatteuze pirouettes houden ze vast aan hun onverstoorbare Franse houding. Een show bomvol clichés over de Fransen: van zelfverzekerd en onaangenaam tot zelfspot. Ze laten zich blijkbaar graag voor de gek houden...
Tijd: 19.30-20.10 uur. Meer informatie

 

19 augustus - Troubadour Gerard van Kol
Gerard van Kol zingt en schrijft liedjes in het Leissels dialect. Zijn optredens zijn doorspekt met verhalen en anekdotes. Hij zingt liedjes die gaan over vroeger, het leven in de Peel, maar ook over dagelijkse dingen.

Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

26 augustus - 2 men's Joke
Zanger en gitarist Kees van Hooff vormt samen met Jos Leijer spelen en zingen ze nummers uit de sixties. Veel country, ballads en meerstemmige songs komen naar voren.
Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

2 september - Timeless
Circa 30 enthousiaste zangeressen uit deze band uit uit Someren-Eind wordt geleid door dirigent Henk Baetsen uit Nederweert. Een divers repertoire, voornamelijk popsongs van toen en nu.
Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

9 september - 2 of Diamonds 
Rock&roll, Americana en pop in een eigen akoestisch jasje. Met een extra percussionist, meerstemmige zang en nummers van o.a. Elvis Presley, tot Norah Jones rede tot veel ‘oh ja’-momentjes! 
Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

16 september - Jee & Vee
Dit gerenommeerde Brabantse duo heeft zijn sporen in de muziekwereld ruimschoots verdiend. Zij brengen een mix van 60's en 70's nummers, van de wat oudere blues en pop tot singer-songwriter.
Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

21 september - Sakkerdju
Bandje met vier leden, allen afkomstig uit de Peelstreek. Ze spelen eigen nummers die vaak te maken hebben met de Peel.
Tijd: van 20.00 tot 22.00 uur

23 september - The Nag's Head
Deze 8 muzikanten uit Nederweert en Weert nemen je mee in de Ierse folkmuziek. The Nag’s Head is geïnspireerd op de Ierse pub, waar Ieren al drinkend en volksliederen zingend bijeen komen.
Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

30 september - Lollypops
Zangduo van twee dames die smartlappen afwisselen met Nederlandstalige muziek, vooral uit de jaren '60 en '70.
Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

7 oktober - Reintje en haar Voskes
Deze kinderband uit Nederweert is enorm populair in het (Neder)weerterland. Zangeres Anouk Roost en haar muzikale vrienden spelen vrolijke kinderliedjes: meezingen, wiebelen en klappen mag! 
Tijd: van 15.00 tot 15.45 uur
Gebied:
De Pelen
Datum:
zondag, 30 sep 2018
 
zondag, 7 okt 2018
Contact:

Meer informatie bij Buitencentrum De Pelen 0495-641497 of via depelen@staatsbosbeheer.nl

Praktisch:

Gratis entree. We hopen wel dat je ons een vrijwillige bijdrage doneert. Zo kunnen wij dankzij jouw steun het Peelpodium levend houden!

Buitencentrum De Pelen
Moostdijk 15
6035 RB Ospel
Naar startpunt
Buitencentrum De Pelen Buitencentrum De Pelen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten