Wandelen

Ontdek de leukste wandelroutes van Staatsbosbeheer, van korte ommetjes tot lange struintochten; er is voor ieder wat wils!

Boswachterspad Ruiten Aa

Westerwolde / Groningen

Draai rond in het kleinste theater van Nederland en bezoek het grootste heideterrein van Groningen tijdens een wandeling over het boswachterspad in Sellingen. De route voert je langs weidebeekjuffers, oude eiken en de Ruiten Aa. Kom in augustus en ontdek de magie van de heide.   

De bloeiende heide heeft iets magisch

Jelka Vale, boswachter Westerwolde

Een klein theater en een magische heide

Jelka Vale: “Tijdens deze wandeling langs de Ruiten Aa en zijn weidebeekjuffers, de boomleeuwerik in de bossen en de dikke ouden eiken en tandjesgras van Ter Borg, zie je al het diverse wat Westerwolde te bieden heeft.

Beklim de trap naar het Theater van de Natuur en laat je verrassen door de gedichten op de treden. Eenmaal boven kun je het theater ronddraaien en kijk je 360 graden om je heen. Van bovenaf heb je leuk uitzicht op de Ruiten Aa en het bos van Sellingen. Wandelend tussen de bomen vind je een grote kale plek in het bos die herinnert aan de straaljager die ooit neerstortte.

Augustus is de mooiste periode om de wandeling te maken. Dan zie je het grootste heideterrein van Groningen in bloei. Dat heeft altijd iets magisch. Misschien ontmoet je ook wel een van de schotse hooglanders of loop je de kudde heideschapen tegen het lijf.”


Over deze route

( Route info )

Het startpunt van de wandelroute is de parkeerplaats bij De Noordmee in Sellingen. Volg vanaf de parkeerplaats de beschrijvingen in de download om de wandeling van 10 kilometer te maken.

Langs de route staat een paneel met extra informatie. De wandeling gaat voor een groot deel over onverhard pad. Honden zijn niet toegestaan.

Horeca

Aan het begin van de route ligt Camping de Barkhoorn. Je kunt bij de boerderij terecht voor een hapje en een drankje.

Wat verder op de route wandel je langs Camping de Bronzen Eik. Voor wat eten en drinken breng je een bezoek aan het bijbehorende restaurant Ruiten Aa.

 

Gebied:
Westerwolde / Groningen
Wandelen
10 km
Beoordeling:
(2 stemmen)
Geef een beoordeling
De Noordmee
Dennenweg 1a
9551 VJ Sellingen
Naar startpunt
De Noordmee De Noordmee

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten