Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Bestrijding Japanse duizendknoop in Bergerbos


In veel natuurgebieden is de Japanse duizendknoop steeds vaker te vinden en vormt deze woekerplant een hardnekkige plaag. In het Bergerbos bij het Noord-Limburgse Afferden komt deze plant gelukkig op slechts twee plaatsen voor. Om te voorkomen dat de Japanse duizendknoop het bos overwoekert, wordt dit najaar gestart met de bestrijding van deze exoot. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Herbie-korrels. Deze bevatten bacteriën, die zuurstof uit de grond kunnen onttrekken. Hierdoor sterven de wortels van de Japanse duizendknoop af. Een aantal bospaden wordt gedurende die tijd volledig afgesloten. Lees het boswachtersblog van Limburg voor meer informatie over de bestrijding van deze exoot.