Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Samenwerking Natuurhuisje.nl en Buitenfonds voor realisatie natuurprojecten


Mensen die via Natuurhuisje.nl een rustig gelegen vakantiehuisje boekten, ondersteunden al buitenlandse natuurprojecten. Het bedrijf liet per geboekte overnachting één boom planten in Afrika. Maar er kwamen ook veel verzoeken binnen om de Nederlandse natuur te ondersteunen. Vanaf vandaag kan dat. Via Buitenfonds stelt Natuurhuisje.nl per boeking één euro beschikbaar voor diverse projecten van Staatsbosbeheer, te beginnen met groot onderhoud van een wildkijkscherm op de Veluwe.

Vanaf het najaar wordt één euro per boeking gedoneerd aan een project om bossen rond Breda te herstellen. En er zitten nog veel meer projecten in de pijplijn. Ook via de Vogelbescherming komen goede natuurdoelen beschikbaar, zoals voor de patrijs in de Achterhoek.

Natuurhuisje.nl

De missie van Natuurhuisje.nl is om mensen dichter bij de natuur te brengen. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf al honderdduizenden mensen naar de mooiste bestemmingen gebracht. Daarom geeft Natuurhuisje.nl ook graag iets terug aan de natuur, zodat iedereen er nog lang van kan blijven genieten.

Buitenfonds

Het Buitenfonds is een onafhankelijke stichting die geld werft voor projecten in de natuur van Staatsbosbeheer. Hiermee kan de organisatie waardevolle projecten realiseren, zoals kinderen naar buiten brengen, het conserveren en toegankelijk maken van cultuurhistorische schatten, spannende manieren om natuur te beleven en het maatschappelijke werk van de boswachter mogelijk te maken. Projecten waarvoor geen financiering (meer) beschikbaar is. Het Buitenfonds werkt samen met bedrijven en particulieren om groene wensen voor huidige en toekomstige generaties te realiseren.