Contact

Zeeuws-Vlaanderen

De Westerschelde maakte Zeeuws-Vlaanderen. Nog steeds is dit een gebied met veel water. En het wemelt er van de watervogels.

Activiteiten

Zeeuws-Vlaanderen biedt verschillende activiteiten en excursies voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staat er niets gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken. Of kijk op onze facebookpagina.

Wil je met collega's, familie of vrienden een excursie plannen? Geef je wensen door via het aanvraagformulier. De boswachter neemt dan contact met je op en kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Wil je een evenement of activiteit organiseren in een natuurgebied van Staatsbosbeheer in Zeeuws-Vlaanderen? Meld je dan liefst minimaal 8 weken van te voren aan bij de boswachter via dit formulier.

Toon op kaart

Pasen in Braakman-Noord

Vier Pasen in de Braakman en leer meer over dit gevarieerde natuurgebied in Zeeuws-Vlaanderen. Er is een speciale speurtocht uitgezet en de kinderen mogen natuurlijk ook paaseieren beschilderen. Leuk voor het hele gezin!

 • Voor kinderen
braakmanboerderij

Kabouterdag Braakman-Noord

€ 5.00

Ga met je kinderen op zoek naar kaboutersporen op het Kabouterpad in Braakman-Noord. Gewapend met puntmuts en een knapzak met lekkers gaan ze aan de slag met de kabouteropdrachten. Na afloop ligt er een verrassing klaar.

 • Voor kinderen
Een klein meisje staat met kaboutermuts op in het bos

Avondwandeling Braakman-Noord

€ 10.00 € 7.50

Wat komt er na zonsondergang allemaal tot leven in de natuur van Braakman-Noord? Ontdek het tijdens de ze avondwandeling. Met na afloop een sfeervolle afsluiting bij het kampvuur - met marshmallows natuurlijk...

 • Avond en nacht
 • Excursies
Een groep mensen bakt broodjes aan een stok boven een kampvuur in het donker

Fietsen door de Braakman

€ 2.50

Stap op je fiets en maak een tocht door de Braakman in Zeeuws-Vlaanderen. Onderweg stop je op plekken waar iets bijzonders te zien is in de natuur. Bij elke stop krijg je ook een quizvraag. Zo puzzel je je een weg door het gebied.

 • Excursies
Man en vrouw fietsen door groen gebied

Knutselen voor moederdag in Braakman-Noord

€ 2.50

Bezoek met je kinderen de Braakmanboerderij voor een middag knutselen voor moederdag. De kinderen mogen aan de slag bij de houtbewerkingstafel om van hout uit het bos een natuur-cadeau te maken. Kom langs voor een creatieve middag!

 • Voor kinderen
braakmanboerderij

Hindernisbaan voor stoere jongens en meiden in Braakman-Noord

€ 0.00

Neem je kinderen mee naar de hindernisbaan bij de Braakmanboerderij in Braakman-Noord. Kinderen leggen een parcours af waarbij ze moeten klimmen, rennen en kruipen. Leuk voor kinderen vanaf 4 jaar!

 • Voor kinderen
Een kind hangt aan ondersteboven aan een boomstam in het speelbos

Vogels van Braakman-Noord

€ 5.00 € 2.50

Vroeg uit de veren voor een ochtendwandeling door Braakman-Noord in Zeeuws-Vlaanderen om de meest diverse vogelsoorten te spotten: van de ijsvogel tot de reigerkolonie. Leuk voor het hele gezin!

 • Excursies
 • Dieren
Visarend op boomstronk

Hutten bouwen in Braakman-Noord

Bezoek samen met je kinderen de Braakmanboerderij voor een middag hutten bouwen. Ga op zoek naar het speelbos met de huttenbouw schatkaart en bouw je eigen hut van de verse takken die klaar liggen. Voorafgaand aan de speurtocht hoor je van alles over de teek.

 • Voor kinderen
Een kind komt uit een hut van takken in het speelbos

Orchideeën van Braakman-Noord

€ 5.00 € 2.50

Ga mee op pad met de boswachter en ontdek de orchideeën van Braakman-Noord in Zeeuws-Vlaanderen. Deze bloeiers staan wat verstopt, maar eenmaal gezien ontdek je er steeds meer!

 • Excursies
Moeraswespenorchis close-up

Dauwtrappen in Braakman-Noord

€ 10.00 € 7.50

Kom dauwtrappen met de boswachter op hemelvaartsdag. Vroeg uit de veren om het vroege vogelleven van Braakman-Noord te ontdekken.

 • Excursies
evenementenlocatie Braakman

Ontdek de Margarethapolder

€ 5.00 € 2.50

Ontdek de Margarethapolder met de gids van Staatsbosbeheer. Een buitenkansje, want dit gebied vol vogels is niet vrij toegankelijk.

 • Excursies
Tureluur op muurtje tegen gele weidevlakte

Dierenvriendjespad van Braakman-Noord

€ 2.50

Kom spelen in de natuur! Loop het Dierenvriendjespad in de Braakman en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar.

 • Voor kinderen
speelbos Braakman

Kabouterpad Braakman-Noord

€ 5

Ga met je kinderen op zoek naar kaboutersporen op het Kabouterpad in Braakman-Noord. Gewapend met puntmuts en een knapzak met lekkers gaan ze aan de slag met de kabouteropdrachten. Na afloop ligt er een verrassing klaar.

 • Voor kinderen
Een klein meisje verkleed als kabouter hurkt neer op het zand in het bos

Kinderfeestje in Braakman-Noord

Is er een jarig? Vier je kinderfeestje in Braakman-Noord. De kinderen mogen eerst zien, beleven en ontdekken in de Braakman boerderij en duiken daarna met de gids van Staatsbosbeheer de natuur in.

 • Voor kinderen
speelbos Braakman

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten