Zeeuws-Vlaanderen

De Westerschelde maakte Zeeuws-Vlaanderen. Nog steeds is dit een gebied met veel water. En het wemelt er van de watervogels.

Activiteiten

Zeeuws-Vlaanderen biedt verschillende activiteiten en excursies voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staat er niets gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Wil je met collega's, familie of vrienden een excursie plannen? Geef je wensen door via het aanvraagformulier. De boswachter neemt dan contact met je op en kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Wil je een evenement of activiteit organiseren in een natuurgebied van Staatsbosbeheer in Zeeuws-Vlaanderen? Meld je dan liefst minimaal 8 weken van te voren aan bij de boswachter via dit formulier.

Knutselen in Braakman-Noord

€ 0 € 7.50

Bezoek samen met je kinderen de Braakmanboerderij en ontdek alles over de wondere wereld van vogels. Na een praatje van de gids van Staatsbosbeheer over vogelgezinnen mag je aan de slag om je eigen vogelwoning te timmeren. Het nestkastje mag natuurlijk mee naar huis!

 • Voor kinderen
Een kind knutselt samen met een boswachter een vogelhuisje

Hindernisbaan voor stoere jongens en meiden in Braakman-Noord

Neem je kinderen mee naar de hindernisbaan bij de Braakmanboerderij van Staatsbosbeheer in Braakman-Noord. Kinderen leggen een parcours af waarbij ze moeten klimmen, rennen en kruipen. Leuk voor kinderen vanaf 4 jaar!

 • Voor kinderen
Een jongetje staat boven op een bos takken in het speelbos

Lentewandeling door Braakman-Noord

€ 5.00 € 2.50

Proef de lente tijdens een struintocht door Braakman-Noord in Zeeuws-Vlaanderen. De gids van Staatsbosbeheer neemt je mee op een zoektocht naar sporen, dieren en planten. Wandel mee en geniet van de rust.

 • Excursies
Zeeuws-Vlaanderen

Vroege vogels in Braakman-Noord

€ 10.00 € 7.50

Vroeg uit de veren voor een ochtendwandeling door Braakman-Noord in Zeeuws-Vlaanderen om de mooiste vogelsoorten te spotten: van roofvogel tot zangvogel. Leuk voor het hele gezin!

 • Excursies
 • Dieren
Bonte specht in Boswachterij Staphorst

Knutselen voor moederdag in Braakman-Noord

€ 0 € 2.50

Bezoek met je kinderen de Braakmanboerderij voor een middag knutselen voor moederdag. De kinderen mogen aan de slag bij de houtbewerkingstafel om van hout uit het bos een moederdagkado te maken. Kom langs voor een creatieve middag!

 • Voor kinderen
braakmanboerderij

Ontdek Braakman-Noord - doedag

Kom met je gezin naar de Braakmanboerderij en ontdek natuurgebied Braakman-Noord. Rond de boerderij is van alles te doen en beleven voor de kinderen. Struin naar hartenlust door de natuur, spot de vogels of ga mee op zoek naar haaientanden in de zandbak.

 • Voor kinderen
 • Evenementen
braakmanboerderij

Orchideeën van Braakman-Noord

€ 5.00 € 2.50

Ga mee op pad met de boswachter en ontdek de orchideeën van Braakman-Noord in Zeeuws-Vlaanderen. Deze bloeiers staan wat verstopt, maar eenmaal gezien ontdek je er steeds meer!

 • Excursies
Moeraswespenorchis close-up

Lezing Braakman-Noord: de honingbij

Duik in de wereld van de honingbij en luister naar de verhalen van de imker op de Braakman boerderij in Zeeuws-Vlaanderen. Gratis entree en leuk voor het hele gezin!

Klokjesdikpootbij op paarse bloem

Schaapscheerdersfeest Braakman-Noord

Kom met je gezin naar het schaapscheerdersfeest bij de Braakmanboederij in Zeeuws-Vlaanderen en zie hoe de winterjas van de schapen wordt uitgedaan. Binnenkort datum en tijden bekend!

 • Evenementen
Een kudde schapen graast in een uitgestrekt heidegebied

Ontdek de Margarethapolder

€ 5.00 € 2.50

Ontdek de Margarethapolder met de gids van Staatsbosbeheer. Een buitenkansje, want dit gebied vol vogels is niet vrij toegankelijk.

 • Excursies
Tureluur op muurtje tegen gele weidevlakte

Kabouterpad in Braakman-Noord

€ 5

Ga met je kinderen op zoek naar kaboutersporen op het Kabouterpad in Braakman-Noord. Gewapend met puntmuts en een knapzak met lekkers gaan ze aan de slag met de kabouteropdrachten. Na afloop ligt er een verrassing klaar. Officiële opening op 15 april., t/m 12 mei 2018 gratis entree.

 • Voor kinderen
Een klein meisje verkleed als kabouter hurkt neer op het zand in het bos

Kinderfeestje in Braakman-Noord

Is er een jarig? Vier je kinderfeestje in Braakman-Noord. De kinderen mogen eerst zien, beleven en ontdekken in de Braakman boerderij en duiken daarna met de gids van Staatsbosbeheer de natuur in.

 • Voor kinderen
speelbos Braakman

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten