Contact

Salland

Dwaal over de verlaten paden en heidevelden van de Sallandse Heuvelrug, langs grillige eiken en stokoude jeneverbessen.

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug in Salland is ruim, open en héél stil. De uitgestrekte heidevelden en bossen zijn ideaal om op de fiets of te voet te verkennen. In het buitencentrum is onder andere een restaurant met open haard en terras, een expositieruimte, een telescoopruimte en planetarium en een winkel met leuke spullen. Er is zelfs een douche en een kleedruimte als je na een sportieve activiteit even wilt douchen. Ook worden er in het buitencentrum allerlei activiteiten georganiseerd en is er de mogelijkheid om te vergaderen. 

Openingstijden:
  • maandag t/m zondag geopend van 10.00 - 17.00 uur
  • gesloten: 25 en 31 december en 1 januari

In overleg kun je ook buiten openingstijden in het buitencentrum terecht.

Bereikbaarheid:

Openbaar vervoer: via NS-station Nijverdal met Syntus. Zie ook OV-reisinformatie
Navigatieadres auto: Grotestraat 281, 7441 GS, Nijverdal. Er is gratis parkeerruimte.

Horeca:

In het buitencentrum vind je restaurant Buitengewoon Lekker. Met een groot terras, speeltuin en heerlijke gerechten met biologische streekproducten.

Picknickmand of knapzakje
Ga je wandelen op de Sallandse Heuvelrug of een andere activiteit ondernemen? Denk dan eens aan het meenemen van een picknickmand of knapzakje voor de kinderen. Deze zijn gevuld met heerlijke lekkernijen van het restaurant Buitengewoon Lekker.

  • Picknickmand: broodje gezond; huisgemaakte koek en flesje drinken, € 10,- pp.
  • Knapzakje: huisgemaakte koek en flesje drinken, € 4,- pp.

Bestellen of meer info via buitencentrumsallandseheuvelrug@staatsbosbeheer.nl

Winkel:

In de winkel van het buitencentrum vind je producten om de natuur mee in te gaan, zoals verrekijkers en wandel- en fietskaarten. Maar ook verrassende souvenirs en cadeaus als natuurboeken en unieke streekproducten.

Verrekijker
Met een verrekijker komt de natuur pas echt dichtbij! Huur er daarom een bij de winkel van het buitencentrum. Onze groothoek-model verrekijkers zijn van goede kwaliteit en lichtgewicht.

  • Huur: € 7.50 p.p. per dag. Borg € 25 per verrekijker, per dag. Legitimatie verplicht!
Bedrijfsuitjes:

Er zijn diverse mogelijkheden voor bedrijfsuitjes. Bekijk hier alle activiteiten.

Vergaderen:
In Buitencentrum Sallandse Heuvelrug zijn 3 multifunctionele ruimtes die heel geschikt zijn voor vergaderingen, lezingen, filmvoorstellingen en trainingen. Deze ruimtes kunnen worden omgevormd tot 1 grote ruimte. Bekijk de mogelijkheden voor een meeting in de natuur.
Sterrenwacht:

In Buitencentrum Sallandse Heuvelrug is ook een sterrenwacht gevestigd. Deze is elke vrijdagavond open vanaf 19.30 uur. Kijk voor meer info en het activiteitenprogramma op Sterrenwachthellendoorn.nl.

Zonnepanelen:

De zonnepanelen voor dit buitencentrum zijn mede mogelijk gemaakt door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandontwikkeling.

Banquetingmap:

Binnenkort is hier de Banquetingmap 2019 van Restaurant Buitengewoon Lekker te downloaden. Heeft u vragen of wilt u de mogelijkheden bespreken dan kunt u contact opnemen via 0548-612711.

Honden:

Honden zijn welkom bij het buitencentrum mits aangelijnd.

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug
Hoe kom ik er?
Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten