Groene Hart – Reeuwijkse Plassen

Een uitbundige vogelwereld in een oer-Hollands veenlandschap. Met polders en houtkaden, molens, dijken en boerenweggetjes.

Activiteiten

De Reeuwijkse Plassen bieden verschillende activiteiten en excursies voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staan er geen activiteiten gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Wil je met collega's, familie of vrienden een excursie plannen? Geef je wensen door via het aanvraagformulier. De boswachter neemt dan contact met je op en kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Lentefair Goudse Hout

Vier de lente en kom naar de Lentefair in het Goudse Hout. Met activiteiten voor jong en oud. Een leuke dag voor het hele gezin!

  • Evenementen
Heemtuin in Goudse Hout

Dauwtrappen bij de Reeuwijkse Plassen

€ 10 € 5

Kom op Hemelvaartsdag met het hele gezin dauwtrappen bij de Reeuwijkse Plassen in het Groene Hart. Je kunt kiezen uit afstanden van 7, 13 of 18 kilometer. Na afloop staat een ontbijt met koffie en thee voor je klaar en mag je op bezoek bij de boer.

  • Evenementen
Een mistig waterlandschap bij zonsopkomst

Ontdek Polder Oukoop en Hoeve Stein

€ 10.00 € 5.00

Duik de polder in en vaar en wandel met de gids van Staatsbosbeheer door het vogelrijke Oukoop. Voordat je op pad gaat krijg je een rondleiding in natuurboerderij Hoeve Stein. Kom langs en ontdek van alles over de weidevogel.

  • Excursies
Koeien grazen op een grasland bij de Reeuwijkse Plassen in het Groene Hart

Ontdek de Put van Kruijt

€ 10.00 € 5.00

Ontdek het geheim van de Put van Kruijt tijdens deze wandeling met vaartocht in Polder Oukoop van de Reeuwijkse Plassen. De heer Kruijt neemt je mee door dit oude veenlandschap met zijn rijke historie.

  • Excursies
Een groep mensen maakt een boottocht met een boswachter over een ringvaart

Vogels van de Reeuwijkse Plassen

€ 10.00 € 5.00

Wandel 18 november mee met de boswachter van Staatsbosbeheer en ontdek de vele overwinterende vogels in de Reeuwijkse Plassen. Misschien zie je de blauwe ijsvogel zelfs wel!

  • Excursies
Twee smienten aan besneeuwde waterkant

Midwinterwandeling Reeuwijkse Plassen

€ 10 € 5

Kleed je warm aan en doe mee aan de midwinterwandeling bij de Reeuwijkse Plassen. Speur naar de smient, ijsvogel en de vele andere vogels die rond deze plassen overwinteren en geniet na afloop van een kop erwtensoep. De opbrengst van deze wandeling gaat naar een goed doel!

Twee smienten aan besneeuwde waterkant

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten