Contact

Grevelingen

Zilte lucht, zandplaten en land- en kustvogels. Op de Grevelingen komt het mooiste van zoet en zout samen.

Activiteiten

De Grevelingen biedt verschillende activiteiten en excursies voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staan er geen activiteiten gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Wil je met collega's, familie of vrienden een excursie plannen? Geef je wensen door via het aanvraagformulier. De boswachter neemt dan contact met je op en kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Wil je een evenement organiseren in de Grevelingen? Meld je dan liefst minimaal 4 weken van te voren aan bij de boswachter via dit formulier.

Toon op kaart

Perfect Earth Animals Kids excursie

€ 5.00 € 2.50

Kom met je kinderen naar de Grevelingen en speur samen naar de verstopte digitale dieren en natuurlijk de echte dieren die hier leven. Een wandeling voor het hele gezin, waarbij de kinderen met behulp van een kaart en de boswachter de route bepalen... Een Buitengewone Belevenis!

 • Voor kinderen
Perfect Earth Animals app

Eilandexpeditie Stampersplaat Grevelingen

€ 15.00

Vaar mee door de Grevelingen voor een wandeling over de oude zandbank Stampersplaat. In deze tijd van het jaar bloeien geelhartje, aardbeiklaver, grote ratelaar en vele orchideeën. Een Buitengewone Belevenis...

 • Excursies
grasland met orchideen

Natuurexcursie Kabbelaarsbank

€ 5.00

Ga mee op natuurexcursie door de Kabbelaarsbank en leer alles over de flora en fauna van dit gebied.

 • Excursies
Grevelingenmeer

Kruidenwandeling voor kinderen - Grevelingen

€ 5.00 € 2.50

Kom met je kinderen naar de Kabbelaarsbank voor een expeditie eten uit de natuur. Samen maak je thee van bloemen, brood met groenten en een kruidenboter van wilde kruiden. Krijg jij al trek?

 • Excursies
 • Voor kinderen
Jongen ruikt aan bloeiende bosrank

Bloemen van de Veermansplaat

€ 15.00

Stap aan boord van de schip Branta en laat je afzetten op één van de eilanden in de Grevelingen, de Veermansplaat. Mak met de gids een stevige wandeling en geniet van een bloemenzee van frisgroen zeekraal en verschillende soorten orchideeën. Een Buitengewone Belevenis!

 • Excursies
grasland met orchideen

Kruidenwandeling voor jongeren - Grevelingen

€ 5.00

Ga mee naar de Kabbelaarsbank voor een expeditie eten uit de natuur. Onderweg leer je wat je wel en niet kunt eten. Je maakt thee van bloemen en bakt brood met groenten. Durf jij mee op expeditie? Voor jongeren vanaf 12 jaar.

 • Excursies
Een boswachter laat iets zien in het bos aan een groep geïnteresseerde kinderen

Zeehonden van het Grevelingenmeer

€ 25.00

Stap in de open sloep en vaar met de gids van Staatsbosbeheer langs de zeehonden van het Grevelingenmeer. Onderweg geniet je van de uitzichten op de eilanden en ontdek je van alles over het gebied en de zeehonden.

 • Excursies
 • Dieren
zeehond op het strand

De Grote Vijf Grevelingen - ree en zeehond

€ 45.00 € 37.50

Ga op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en scoor de 5 wilde dieren van Nederland! In de Grevelingen speur je naar zeehonden en reeën. Je start met een tocht in de excursiewagen over de Slikken en eindigt met een vaartocht.

 • Excursies
 • Dieren
Ree in het gras

De Grote Vijf Grevelingen - zeehond en ree

€ 45.00 € 37.50

Ga op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en scoor de 5 wilde dieren van Nederland! In de Grevelingen speur je naar zeehonden en reeën. Je start met een vaartocht en eindigt met een tocht in de excursiewagen over de Slikken.

 • Dieren
 • Excursies
zeehonden rusten op golfbreker

Proef de natuur - Kabbelaarsbank

€ 5.00 € 2.50

Ga mee op expeditie en ontdek wat je allemaal wel en niet kunt eten uit de natuur. Onderweg maken we uiteraard ook wat lekkers klaar!

 • Excursies
boswachter William van der Hulle

Huifkartocht over de Slikken van Flakkee

€ 7.50 € 6.00

Spring op de huifkar en speur samen met de gids van Staatsbosbeheer naar de reeën, heckrunderen en Fjordenpaarden op de vlaktes van de Slikken van Flakkee. Camera mee, want de kans dat je ze spot is groot!

 • Excursies
fjordenpaarden in de Grevelingen

Orchideeën van de Hompelvoet

€ 15.00

De Hompelvoet heeft een jonge maar rijke historie in de Grevelingen. Ga samen met de gids op zoek naar de zeer zeldzame herfstschroeforchis.

 • Excursies
orchidee

Vergaderen in Informatiecentrum Grevelingen

Vergaderen op een inspirerende locatie, midden in de natuur. Dat kan in Informatiecentrum Grevelingen. Lees hier meer over arrangementen en prijzen.

 • Voor bedrijven
informatiecentrum grevelingen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten